OROSZVILAG.HU


Megválasztották Hanti-Manszijszk kormányzóját

Címlap » Hírek » Finnugor hírek
  |  2010-02-23 11:37:08  |  
Troján Anna

Megválasztották Hanti-Manszijszk kormányzóját

 Mi lesz a nyersanyagban gazdag körzetek autonómiájából?

Megválasztották Hanti-Manszijszk kormányzóját

Február 17-én a városi duma képviselői megválasztották a Hanti-Manszijszki Autonóm Körzet új kormányzóját Natalja Komarovát, aki egyelőre még az Állami Duma képviselője is. A döntés értelmében tehát Filipenko személyében még egy régen hivatalban lévő kormányzó hagyja ott a székét, noha a kormányzói kinevezések történetében példátlan tiltakozások kíséretében.

A lakosság tiltakozása nem befolyásolta a városatyákat, akik egyhangúan megszavazták a Dmitrij Medvegyev elnök által favorizált jelöltet. Valószínűsíthető, hogy a városi elit egy sor ígéretet kapott. A legfontosabb ígéret az Uráli Föderális Körzet elnöki megbízottjának, Nyikolaj Vinnyicsenkonak a megfogalmazásában hangzott el. Eszerint a városatyáknak megígérték, hogy a Hanti-Manszijszki Autonóm Körzet státusza érintetlen marad.

A politikai intrikák azonban a szomszédos Jamalo-Nyenyeckij Autonóm Körzet kormányzatára koncentrálódnak, mivel az ott dolgozó, szintén régen hivatalban lévő kormányzó, Jurij Nyeelov megbízása is most jár le. Felmerül a kérdés, hogy a nyersanyagban ugyancsak gazdag körzet lakossága hogyan reagál majd az esetleges kormányzóváltásra és milyen ígéretek fognak elhangzani.

ng.ru

 

 

 

 

 

Cimkék: Hanti-Manszijszk, olaj, Dmitrij Medvegyev
Országok:
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat