OROSZVILAG.HU


Az oroszok már a Kino műsorán

Címlap » Kultúra, programok
  |  2010-11-16 08:25:19  |  
Vértes Judit

Az oroszok már a Kino műsorán

Gyerünk a moziba be!

A(z orosz) filmbarátok bizonyára emlékeznek a néhány évvel ezelőtti Russian Rulez című vetítéssorozatra. Bár nyilván hagyományteremtő hévvel szerveződött - talán babona miatt - az egyes sorszám nem került a szórólapokra. Most viszont örülhetünk: elért a Kinóba a Russian Rulez 2. Lássuk mit kínáltak ebben az évben.

2010. november 18. 20.00 Papírkatonák – Kazahsztán, 1961 eleje. Daniel Pokrovszkij, katonaorvos, jelenleg az első szovjet űrhajós alakulatnál szolgál. A házas Daniel egy meglehetősen bonyolult és kényes kapcsolatban találja magát a jóval fiatalabb Verával. Később visszamegy Moszkvába, ahol a jövő űrhajósai egészségének felügyeletét bízzák rá. Próbál nem csak az orvosként, hanem barátként közeledni pácienseihez. Nem tudja elfogadni azt a tényt, hogy ezek a fiatal emberek feláldozhatták volna az életüket a hazájukért. Nina, a felesége ugyanezt érzi: nem tudja elfogadni, hogy a férje, egy olyan projekt része, ami emberi életeket kockáztat, ezért kéri Danieltől, hagyja ott a munkáját. Daniel a munka helyett, a feleségét hagyja el. Mikor az egyik kadét meghal, az orvos összeomlik. Ez azonban nem állítja meg őt, hogy Kazaksztánba menjen, hogy előkészítse az első űrhajós kilövését az űrbe.

 

Az oroszok már a Kino műsorán

2010. november 19. 20.00 Alexandra  - Egy nagymama története, aki szülőföldjét elhagyva, elindul, hogy meglátogassa unokáját Csecsenföldön. Néhány napot együtt töltenek a katonai táborban. Az idős néni, akit a híres operaénekes, Galina Visnyevszkaja alakít,  megnyugtató jelenléte, és kedvessége mindenkit megérint. Leginkább az unokát, aki már elég régóta él a háborús zónában ahhoz, hogy ne emlékezzen emberi érzésekre.

 

Az oroszok már a Kino műsorán

2010. november 20. 20.00 Csak én nem halok meg - Egy hétfő reggel Katya, Vika és Zsanna meghallják, hogy diszkót szerveznek az iskolában. Ez lesz az első diszkójuk, méghozzá a következő szombaton. A lányok lázasan készülődnek az eseményre, amely hirtelen életük legfontosabb pillanatává kezd válni.

2010. november 21. 20.00 Cár - XVI. század: Oroszországot zendülések és összeesküvések gyötrik. Rettegett Iván határozottan hisz benne, hogy isteni küldetéssel lett megbízva. Abszolút hatalmat épít ki, bárkit, aki az útjába kerül, hihetetlen kegyetlenséggel pusztít el. Ebben a feszült légkörben Filip, a főpap és tudós, Iván közeli barátja ki mer állni, hogy leleplezze a misztikus zsarnokságot.

 

Az oroszok már a Kino műsorán

2010. november 22. 20.00 Ellenállás: A Litvinyenko-ügy – A német-orosz koprodukcióban készült dokumentumfilmben a Kreml sötét titkaiba leshetünk bele. Alexander Litvinyenko, ex-KGB ügynököt Londonban rádioaktív polóniummal megmérgezték. A filmben soha nem látott felvételeken megszólal maga Litvinyenko, az özvegye, legközelebbi barátai és feltételezett gyilkosai.

 

Az oroszok már a Kino műsorán

2010. november 23. 20.00 Élő közvetítés - Az eseménydús akciófilmben egy csoport rablót követünk nyomon, akik a rendőrséggel való brutális összecsapás után egérutat nyernek. Visszavágást remélve a rendőrség elhatározza, hogy élő adásban követi a bűnözők útját.
A film az egész világon nagy sikerrel vetített hongkongi Breaking News (Adásunkat megszakítjuk) c. Johnnie To film orosz remake-je.

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat