OROSZVILAG.HU


Ljubimov és a Taganka botrányos válása

Címlap » Kultúra, programok
  |  2011-07-01 12:53:57  |  
Oroszvilag.hu

Ljubimov és a Taganka botrányos válása

Zsarnoki módszerekkel vezette a társulatot

 Ljubimov és a Taganka botrányos válása

 

Botrányos körülmények között távozott a Magyarországon is jól ismert, magyar állampolgársággal is rendelkező 93 éves színházi rendező legenda, Jurij Ljubimov az általa alapított Taganka színház éléről, miután Ljubimov és a színészek viszonya végletesen megromlott.

A konfliktus egy csehországi vendégszereplés után bontakozott ki, amikor Ljubimov nem volt hajlandó kifizetni a színészeknek a fellépésért kapott honoráriumot. Végül a botrány elkerülése érdekében a pénzt kifizették, de Ljubimov bejelentette, hogy nem hajlandó többet együtt dolgozni ezzel a társulattal.

Az újabb fejlemények árnyékában úgy tűnik, a csehországi botrány egy régóta érlelődő konfliktus kipattanása volt. Ljubimov távozását bejelentő sajtótájékoztatóján azt mondta, a színészek rendszeresen késnek és ittasak. A színészek viszont nyílt levelet írtak, s azt követelik, mentsék fel állásából a művészeti vezetőt, Ljubimov feleségét, Katalin Ljubimovát (Koncz Katalint). A színészek arra panaszkodnak, Ljubimov zsarnoki módszerekkel vezette a társulatot, ráadásul a pénz miatti botrány sem tőlük indult, hanem a csehektől. A színészek ugyanis nem tudták, hogy a Taganka 8 ezer dollár honoráriumot kért minden egyes fellépésért, a pénzt ugyanakkor Katalin Ljubimova zsebe nyelte el. Amikor a színészek a pénz felől kezdtek érdeklődni, Ljubimov minősíthetetlen hangot ütött meg velük.

A színészek azt szeretnék, Valerij Zolotuhin vegye át a társulat irányítását.

 

(Komszomolszkaja Pravda)

 

Cimkék: Jurij Ljubimov, Taganka, Koncz Katalin
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat