OROSZVILAG.HU


"Tarelkin élete" az Örkény István Színházban

Címlap » Kultúra, programok
  |  2012-03-28 11:56:06  |  
Oroszvilag.hu

"Tarelkin élete" az Örkény István Színházban

Képtelen komédia 2 felvonásban

"Tarelkin élete" az Örkény István Színházban

Az 1869-ben megjelent darab szemtelen társadalmi szatíra és lidérces látomás a vérszemet kapó közszolgai hatalomról. Van benne vásári tréfa és kafkai, nyomasztó vízió, egyszerre huszadik századian abszurd és gogolian szatirikus.
Kandid Kasztorovics Tarelkin apró fogaskerék az orosz hivatalnokgépezetben. Lakása poloskafészek, főnöke a vérét szívja, hitelezői piócaként lógnak rajta. Kandid Kasztorovics ezért úgy dönt, hogy eltűnik a világ szeme elől: megrendezi saját halálát. De terve balul üt ki, és innentől a borrrzalmak borrrzalma vár rá: bekerül az államrendőrség nagy fogaskerekei közé.
"Az Örkény Színház káprázatos előadással kezdte a mostani évadot. S ezúttal a káprázatot szó szerint gondolom, nem azért írom, mert hirtelenében más elismerő jelző nem jut az eszembe. Az emberi személyiséggel folytatott nagy, fergeteges játék talán mégsem puszta komédia." (Zappe László, Népszabadság)
Tarelkin halála élete (fordította: Elbert János)
Szereplők: Epres Attila, Debreczeny Csaba, Gyabronka József, Vajda Milán, Bíró Kriszta, Takács Nóra Diána, Máthé Zsolt, Ficza István
Rendező: Mácsai Pál.
Cimkék: Tarelkin élete
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat