OROSZVILAG.HU


Perm Európa kulturális fővárosa lenne

Címlap » Kultúra, programok
  |  2012-05-19 07:34:39  |  
Virág Eszter

Perm Európa kulturális fővárosa lenne

"Oroszország nemcsak Moszkva és Szentpétervár"

 Perm Európa kulturális fővárosa lenne

 

Perm elhatározta, hogy ringbe száll az „Európa kulturális fővárosa” címért. Ennek az ambiciózus tervnek az előkészítésében és megvalósításában nagy szerepe van a Berlin Communications, német ügynökségnek. – Közölte az ITAR-TASS hírügynökség.

Május 7-én Berlinben és május 8-án Brüsszelben megnyílt a permi kirendeltség. A figyelem középpontjában „Perm, mint Európa kulturális fővárosa” projekt áll. A kirendeltség Belgium fővárosában helyezkedik el, nem messze az Európai Parlamenttől. – Adta hírül Alekszandr Protaszevics a permi kulturális miniszter.

„Célul tűztük ki a belgiumi külképviselet mellett más irodák létrehozását és Perm kulturális fővárossá válásának a folyamatába való bekapcsolódását és politikai szinten való megjelenését. Velünk fognak dolgozni specialisták, akik remek hozzáértői a politikai PR-nak.” – Jelentette be az ITAR-TASS permi projektiroda vezetője, Evelina Birjukova.

„A feladatunkat abban látom, hogy emlékeztessük Európát arra, hogy nem csak Uniós országokból áll, és Oroszország nem csak Moszkva és Szentpétervár. Permnek az európai kultúrpolitika szerves részévé kell, hogy váljon”. – Nyilatkozott Alekszandr Protaszevics Strasbourgban.

Annak az igénye, hogy Perm „Európa kulturális fővárosa” legyen 2016-ban, már 2010-ben megfogalmazódott Oleg Csirkunov kormányzó ideje alatt, akit ugyan a közel múltban nyugdíjaztak, de ez a jövőbeli terveken nem változtat. A permi kulturális minisztérium közölte, hogy a munka folytatódik a pályázaton, attól függetlenül, hogy kit választanak meg a térség kormányzójának

Április 30-án, az első saját sajtótájékoztatóján Permben Viktor Baszargin, a terület megbízott kormányzója bejelentette, hogy „ a kulturális főváros tervének megvalósítása folytatódni fog egy feltétellel –ha ezzel az egész terület imidzsét tudják emelni…Tudom, hogy nagyon komolyan megoszlanak a vélemények, de ha ezt a fiatalság kultiválni fogja, akkor megvalósulhat.”

 

 

 

Cimkék: Perm
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat