OROSZVILAG.HU


Depardieu Groznijban 

Címlap » Kultúra, programok
  |  2013-02-26 13:38:28  |  
Oroszvilag.hu

Depardieu Groznijban 

Filmet forgat a csecsenek boldogságáról

 Depardieu Groznijban 

 

Vasárnap este Groznijba látogatott Gerard Depardieu, a nemrégiben orosz állampolgárrá lett francia színész (aki végül a mordóviai Szaranszkban kapott letelepedési engedélyt). Depardieu-t maga Ramzan Kadirov csecsen vezető fogadta a grozniji repülőtéren. A francia származású színészt csecsen túrós lepénnyel, csepalgassal várták a repülőtéren, majd ünnepi fogadást rendeztek tiszteletére a csecsen kormánytagok részvételével, ahol Depardieu is lezginkát táncolt.

Depardieu elmondta, filmet fog forgatni arról, hogyan épített egy ember újjá egy egész várost (azaz Ramzan Kadirov Groznijt). Depardieu szavai szerint azért érkezett Csecsenföldre, hogy megnézze a csecsen táncokat, s ezeken keresztül arról is meggyőződött, hogy a csecsenek, úgymond, milyen nagy boldogságban élnek: „A csecsenek büszke és ősi nép. A csecsen folklór nagyon gazdag. Biztos vagyok benne, amikor ezek a gyerekek európai fellépéseken táncolnak, képesek átadni népük és kultúrájuk értékeit.”

Depardieu-t látogatása alkalmával a Csecsen Köztársaság tiszteletbeli polgárává avatták. Ramzan Kadirov egy ötszobás grozniji lakást is adományozott Depardieu részére. A hivatalosan szaranszki lakos Depardieu-nek a mordvin fővárosban is van egy lakása.

 

(Nyezaviszimaja Gazeta) 

Depardieu Groznijban 

 

Cimkék: Depardieu, csecsenek, Groznij, Ramzan Kadirov
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat