OROSZVILAG.HU


Tolokonnyikva kölni könyvbemutatója

Címlap » Kultúra, programok
  |  2016-03-17 11:46:45  |  
Schuck Fruzsina

Tolokonnyikva kölni könyvbemutatója

Sok német hiteles forrásnak tartja

 Tolokonnyikva kölni könyvbemutatója

NadjaTolokonnyikova Kölnben bemutatta börtönben tartózkodásáról szóló könyvét. A Pussy-Riot társalapítója rendezte a helyzetet Putyinnal és figyelmeztette: Oroszországban is vannak emberek, akik „vidámak”.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy ne tartsanak minden oroszt Putyin elnök támogatójának. Oroszországban is vannak olyan emberek, akik „derűsek és próbálnak változtatni valamit”, mondta a 26 éves nő a Lit.Cologne irodalmi fesztiválon. „Még semmi sincs veszve”. Tolokonnyikovát hatalmas ovációval ünnepelték.

Egy olyan tekintélyelvű államot mutatott be, ahol Putyin mindenről akarata szerint rendelkezik és minden úgy is működik. Az egyén ki van szolgáltatva az elnök és az állam hatalmának. „Putyin sok embernek rombolta le az álmait országomban” - mondta.

Azért ment Kölnbe, hogy bemutathassa könyvét. Az „Útmutató egy forradalomhoz” keveréke egy önéletrajznak és egy forradalmi pamfletnek, melyben leírja tapasztalatait az orosz fogolytáborról. Őt és társát, Maria Aljochinát 2012-ben egy moszkvai bíróság a Megváltó Krisztus Székesegyházban lezajlott punk tiltakozás miatt két év büntetőtáborra ítélte.

„A tábor sok mindenre tanított meg” mondta Tolokonnyikova, megjegyzve, „a számat nem fogom befogni”. Azt a keménységet, amivel a rendszer vele szemben eljárt, nem várta. A két tapasztalat, ami a legrosszabbul érintette őt, a következők: „Első: másokat bűntettek meg miattam. Második: az éhségsztrájk. Ha az orosz rendszerben éhségsztrájkba kezdesz, fel kell készülnöd arra, hogy meghalsz.”

 

 

Forrás: http://www.spiegel.de/politik/ausland/pussy-riot-aktivistin-nadja-tolokonnikowa-stellt-in-koeln-ihr-buch-vor-a-1082134.html

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat