OROSZVILAG.HU


Világvárosok találkozója Moszkvában 

Címlap » Kultúra, programok
  |  2016-10-10 18:27:26  |  
Puskás Anita

Világvárosok találkozója Moszkvában 

Elismerés Moszkvának

 Világvárosok találkozója Moszkvában 

A Világvárosok Csúcstalálkozójának Kulturális Fórumát (World Cities Culture Forum - http://www.worldcitiescultureforum.com/) rendezték meg október 5-7 között az orosz fővárosban, Moszkvában 33 nagyváros kulturális vezetőinek részvételével.

Az első csúcstalálkozó létrehozását 2012-ben a londoni polgármester kezdeményezte, mint egy a G20-akhoz hasonló szervezet létrejöttét a kultúra területén. A fórum fő témáját képezi a kultúra szerepe a modern városok sikerében, valamint a nagyvároslakók életszínvonalának növelése.

A Moszkvában tartandó Kulturális Fórum csúcstalálkozójáról szóló megállapodást május 17-én írták alá Londonban. A rendezvény korábbi helyszínei Isztambul, Amszterdam voltak, valamint Londonban kétszer is megrendezésre került. A fórum lebonyolításának helyszíneit a Nemzetközi Szervező Bizottság segítségével választották ki. Az ülések és a beszélgetések a kremli pátriárkai udvarban lévő Krizma Kamarában (Мироваренная палата), a Multimédia Művészeti Múzeumban, az Összoroszországi Kiállítási Központban, a „Garázs” kortárs művészeti múzeumban, és a Sztanyiszlavszkij elektroszínházban. A fórum fennállásának történetében először tartanak nyilvános ülést október 7-én a ZIL kulturális központban.

A főbb témák mellett a résztvevők megvitatják többek közt, hogy a fesztiválok és a kulturális központok hogyan fejlesztik a városok gazdaságát, a technológia vajon képes lesz-e a jövőben kreatív városok létrehozására és a városlakók részvételének széles körű biztosítására.

A moszkvai kulturális osztály vezetője, Alekszandr Kibovszkij szerint az, hogy Moszkvára esett a választás a csúcstalálkozó megrendezésének helyszínéül, az elismerése azon eredményeknek, amelyeket a főváros az elmúlt években a városfejlesztésben ért el a kultúra segítségével.

A Kulturális Fórum résztvevői: Amszterdam, Austin, Bogota, Brüsszel, Buenos Aires, Dubai, Edinburgh, Hamburg, Hong Kong, Isztambul, Lagos, London, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Montreal, Moszkva, New York, Párizs, Róma, Rio de Janeiro, San Francisco, Szöul, Shanghai, Shenzhen, Szingapúr, Stockholm, Sydney, Taipei, Tokyo, Toronto, Bécs és Varsó.

Forrás: https://ria.ru/culture/20161005/1478514017.html

 

 

Cimkék: Moszkva, Amszterdam, London, világvárosok találkozója
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat