OROSZVILAG.HU


Megkapta az engedélyt a Matilda

Címlap » Kultúra, programok
  |  2017-08-10 15:22:47  |  
Oroszvilag.hu

Megkapta az engedélyt a Matilda

Már a bemutatása előtt botrányos film 

 Megkapta az engedélyt a Matilda

 

Az oroszországi kulturális minisztérium engedélyezte Alekszej Ucsityel már idő előtt nagy viharokat kavart Matilda című filmjének bemutatását. A film Nyikolaj Alekszandrovics trónörökös (a későbbi II. Miklós cár) és Matilda Ksszeszinszkaja balerina romantikus kapcsolatáról szól.

A filmet +16-os kategóriába sorolták, várhatóan erotikus jeleneteket is tartalmaz majd.

A filmet már betiltották Ingusétiában arra hivatkozva, hogy az sértheti a vallásosok érzéseit. Augusztus 8-án a film betiltását kezdeményezte Ramzan Kadirov csecsen vezető is, és hasonló indítvánnyal állt elő a dagesztáni vezetés is. Valóságos kampányt indított a film ellen Natalja Poklonszkaja Duma-képviselő. Szerinte egy pornószínész alakítja II. Miklóst (a német Lars Eidingernek valóban volt egy meztelen jelenete egy korábbi filmben). A képviselő szerint tízezrek tiltakoznak a film ellen. Poklonszkaja imádkozó akciókat is szervezett a film ellen. A még széles közönség által nem is látott film ilyetén módon már bemutatása előtt óriási viharokat kavart.

A minisztériumi engedély egész Oroszország területére szól, de a föderáció szubjektumai maguk dönthetnek arról, bemutatják a filmet vagy betiltják.

 

(gazeta.ru)

Cimkék: Matilda, film, II. Miklós
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat