OROSZVILAG.HU


Orosz olvasók Magyarországról 

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2012-01-09 11:09:25  |  
Gyóni Gábor

Orosz olvasók Magyarországról 

A válság nyomán megint beszélnek rólunk

 Orosz olvasók Magyarországról 

Magyarországgal általában keveset – lényegében semmit sem – foglalkozik az orosz média, ám az elmúlt napok gazdasági nehézségei, és a nyugati média össztüze után hazánk ismét megjelent az amúgy téli álmát alvó oroszországi tömegtájékoztatásban.

Az Echo Moszkvi szájtján megjelent hírt, miszerint Magyarország az IMF hitelére szorul, több mint ötvenen kommentálták. Érdemes belenézni ezekbe, mert valamennyire tükrözi, mit gondolnak és tudnak az oroszországi hírfogyasztók Magyarországról!

 

 

 „mihivan: Magyarországon valami Putyin-féle kormányoz”

 

„menya_udalili: inkább Lukasenko-féle, Putyin és Lukasenko között meg már kevés a különbség”

 

„zimnij: jól emlékszünk rájuk, mint Hitler szövetségeseire”

 

„zimnij: demokrácia, és nyilvánosság, piac és EU, és WTO, és a NATO tagja. És mégis, mint a jelcini Oroszország, az IMF előtt hajbókol.

Aki a ’90-es évek megaláztatásait akarja vissza, menjen tüntetni.

Óbégatni, kiabálni, fütyülni.

És akkor Magyarország sorsában osztozhatnak. Hurrá!”

 

„lelensi: egyelőre, röviden és egyszerűen mondom, Magyarországon nem olyan egyértelmű a helyzet, mint az első látásrsa tetszik. Ha olyan európai országok, melyek történelmileg kialakult piacgazdasággal rendelkeznek, tönkremennek az EU-ban, akkor mit lehetne mondani Magyarországról? Az ország viszont nagyon jó, az emberek nagyszerűek.”

 

„tarajalta: a barátnőm már 35 éve ott él. Nyugdíjas. Nem könnyű neki. A legnagyobb gond a magas gázár.”

 

„alecks: Kinyírták az Ikarust, most meg hitel kell nekik...birkák.”

 

„gavriq: hát elkezdődött...Magyarországot kizárják az EU-ból, Szerbia be se akar lépni, Görögországot hétről hétre zárják ki... Ami konkrétan Magyarországot illeti, nagyon régen voltam ott, de sokszor. Budapest szép város, különösen éjjel a Duna-part. Talán a legszebb dunai főváros, nekem legalábbis Bécs és Pozsony kevésbé érdekesnek tetszett.

Az ipar kapcsán – a szovjet korszaktól nagyipar nincs. A kohászatot azonnal tönkretették, úgymond, ökológiai okokból. Az Ikarus már régen zárva van. Az élelmiszeripar még működik, édességek, sör, bor. 20 évig a turizmusból éltek, főleg az oroszországi turistákból, és még kevés német is jön, meg az EU támogatása, azaz az EKB hitelei. Az ilyen kis országok baja mindenütt ugyanaz. Amíg adták a pénzt a népnek, azt nem érdekelte, melyik éjjeliszekrényből kerül elő a pénz. Amikor pedig elfogyott a pénz – baj. Tízszeresen kell csökkenteni az életszínvonalat, hogy a lehetőségeikhez mérten éljenek. A nép fel fog lázadni! És mindenütt ez lesz, hamarosan soron következik a Baltikum, Románia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia...”

 

 

(Echo.msk.ru) 

 

Cimkék: Echo Moszkvi, Magyarország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat