OROSZVILAG.HU


Magyar-ukrán konfliktus

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2012-01-22 10:51:32  |  
Oroszvilag.hu

Magyar-ukrán konfliktus

Nyomást gyakoroltunk Ukrajnára 

 Magyar-ukrán konfliktus

 

18 év óta először Magyarország és Ukrajna nem írta alá a kisebbségvédelmi protokollt. A problémát a két ország között az okozta, hogy Magyarország a magyar-ukrán kormányközi bizottság tárgyalásain (2011. december 20.) azt követelte Ukrajnától, Kárpátalján alakítsanak ki egy külön, magyarok lakta közigazgatási egységet, és garantálja a magyarok számára a képviseletet a Radában. Kijev nem volt hajlandó teljesíteni a magyar „ultimátumot” – írja a Zerkalo Nyegyelji ukrán lap. Az eset azután került az ukrajnai sajtó figyelmének központjába, hogy Vlagyimir Martin elemzést írt a lapban a magyar-ukrán kapcsolatokról.

A tárgyalások éjjel 2 óráig tartottak, s az ukrán fél „folyamatosan magán érezte a magyarok nyomását.” Az ukránok a tárgyalások során azt is kilátásba helyezték, hogy felállnak az asztaltól...

„Elmagyaráztuk nekik, hogy Kárpátalja – soknemzetiségű terület, ezért a hatalom minden nemzetiséghez egyformán viszonyul, mindenféle preferencia nélkül. Sajnos, ezt a véleményt nem osztják magyar kollégáink, ezért nem született kompromisszum.” – mondta a tárgyalásokon jelen lévő Ivan Kacsur, a kárpátaljai megyei közigazgatás helyettes vezetője.

 

Érdemes belenézni azokba a kommentárokba is, melyeket a Zerkalo olvasói fűztek ehhez a cikkhez!

 

WoldemaRUS: „Nem lenne rossz, ha alapítanának egy magyar adminisztratív körzetet, amibe egész Ukrajna beletartozna. Minden negatívum ellenére (ezek mindig vannak) ez sokkal de sokkal jobb, mint a Moszkva nevű adminisztratív körzetben élni.”

Goszty: „A magyarok adtak saját adminisztratív körzetet a náluk élő cigányoknak, bolgároknak, szerbeknek?”

Lynux: „Oroszország követeli a Krímet, a magyarok Kárpátalját, Románia az Al-Dunát... Érzik, hogy egy olyan hatalom van kormányon, melyet csak a saját zsebe izgat, így hát megkezdik szétdarabolni az országot.”

Valera: „Idióták!!! Tanuljátok a történelmet, Kárpátalja Magyarország földje volt, egészen addig, amíg a Szovjetunió el nem vette!!! És természetesen a mai napig ott egész magyar falvak vannak...Ők csak egy adminisztratív központot akarnak!!! Mi ebben a rossz? Nektek mindegy, csak ugatni lehessen...tanulatlan lumpenek!!!”

Ataman66: „Érzik a kutyák a gyengeséget. Elkezdik széttépni a beteg, meggyengült vadat...A románok szintén élezik a kést...Oroszországot most hagyjuk. A lengyelek is mindjárt elkezdnek Nagy-Lengyelországról énekelni. Mi meg csak a csövekről meg a nyelvről beszélünk...Mindjárt széttépnek...”

 

Nézzünk a podrobnosti.ua kommentjeiból néhányat!

 

Bacs2 (Ukrajna): „A magyarok teljesen meghülyültek? Az összeset deportálni a f...ba.”

Zabil-3 (Ukrajna): „És mindezek után a vezetésünk csökkenti a hadsereg létszámát?”

Vladnay (Lengyelország): „A magyarokat hamarosan kidobják az EU-ból. Nagy eszükkel nemcsak Ukrajnának mentek neki.”

 

 

 

 

Cimkék: Magyarország, Ukrajna, Kárpátalja
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat