OROSZVILAG.HU


Orbán Viktor Azerbajdzsánban 

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2012-07-02 09:11:03  |  
Gyóni Gábor

Orbán Viktor Azerbajdzsánban 

A Kaszpi-térség felé fejlesztenénk a kapcsolatokat

 Orbán Viktor Azerbajdzsánban 

Azerbajdzsánba – mely országot Oroszország mellett kulcsfontosságúnak nevezte a posztszovjet térségben - látogatott Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Crans Montana Fórumra. A magyar kormányfő a fórum keretein belül tartott energiabiztonsági tanácskozáson az EU és Azerbajdzsán valamint a Kaszpi-térség közti energiaügyi kapcsolatok fejlesztését szorgalmazta, melyek szerinte az EU túlzott bürokratikussága miatt nem haladnak a kívánt ütemben.

Orbán a „német és az orosz világ” között elhelyezkedő köztes-európai térség energetikai együttműködését is fontosnak nevezte.

A magyar miniszterelnök Bakuban találkozott Ilham Alijev azerbajdzsán elnökkel és Artur Rasidaze miniszterelnökkel is. Orbán négyszemközt is tárgyalt Alijevvel, szavai szerint mély benyomást tett rá Baku fejlődése. A felek kifejezték szándékukat a kapcsolatok elmélyítésére.

A 23. alkalommal megrendezett, az azerbajdzsán kormány támogatásával lebonyolított Crans Montana Fórum legfőbb témája a globalizáció és az energiabiztonság volt. A rendezvényen részt vett többek között Mihail Szaakasvili grúz elnök is.

 

(president.az, kormany.hu)

Cimkék: Orbán Viktor, Ilham Alijev, Baku, Azerbajdzsán, Crans Montana Fórum
Országok: Grúzia Azerbajdzsán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat