OROSZVILAG.HU


Orbán Viktor Kárpátalján

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2013-04-26 17:26:00  |  
Oroszvilag.hu

Orbán Viktor Kárpátalján

"Szemben állunk a Szovjetszkij Szojuz minden modernkori kiadásával"

 Orbán Viktor Kárpátalján

 

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a magyar miniszterelnök a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával Beregszászon.

A miniszterelnök beszédet mondott az intézményben, melyben kijelentette, csak egy államhatár választja el Magyarországot a kárpátaljai magyarságtól. Egy államhatár, melynek jelentősége egyre inkább csökken. A kormányfő szerint az idő a magyar nemzetnek dolgozik. A magyarokat segíti a határokat eljelentéktelenítő európai korszellem. „Mi magyarok kiállunk Európa, a nemzetek Európája mellett, és csak e mellett állunk ki”, ellenben „szemben állunk a "Szovjetszkij Szojuz" minden modernkori kiadásával.” - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor beszédében a Kárpát-medencében élő magyarság összetartozását hangsúlyozta. A határon túli magyarság megmaradásának érdekében fontos a beregszászi magyar főiskola támogatása. Ezért a magyar kormány „támogatja az intézmény az intézmény felújításának infrastuktúráját és bővítését, a magyar felsőoktatási intézményekkel a kapcsolattartást, továbbá biztosítja a forrást az intézmény hosszú távú működéséhez.”

 

(kormany.hu, orbanviktor.hu)

 

Cimkék: Beregszász, Kárpátalja, Orbán Viktor, II. Rákóczi Ferenc főiskola
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat