OROSZVILAG.HU


A magyar ruszisztika nagy elismerése

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2013-11-15 19:44:33  |  
Oroszvilag.hu

A magyar ruszisztika nagy elismerése

Szvák Gyula az Orosz Állami Duma Parlamenti Fórumán 

 A magyar ruszisztika nagy elismerése

Az Orosz Állami Duma idén november 14-én másodszor rendezte meg Nemzetközi Parlamenti Fórumát, ezúttal „Alkotmány. Demokrácia. Parlamentarizmus” címmel. A rendezvénynek külön jelentőséget kölcsönzött, hogy egybe esett a mai orosz alkotmány elfogadásának 20. évfordulójával. Az ünnepi ülést Szergej Nariskin, az Orosz Állami Duma elnöke nyitotta meg és a plenáris ülésen felszólalt Jean-Claude Mignon, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke is.

A magyar parlamentet Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke képviselte, aki a magyar alaptörvény előtörténetéről és alappilléreiről tartott előadást a „Politikai és választási rendszerek fejlődése: nemzetközi tapasztalatok” címet viselő szekcióban.

A magyar ruszisztika nagy megtiszteltetése, hogy a nemzetközi fórum másik magyar résztvevőjeként Szvák Gyula, a Ruszisztikai Központ vezetője tarthatott „A „rokosz”tól a demokráciáig (A parlamentarizmusról történelmi retrospektívában)” címmel előadást a „Parlament, demokratikus értékek és a közvélemény” című szekcióban.

Cimkék: Szvák Gyula, Orosz Állami Duma, magyar ruszisztika
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat