OROSZVILAG.HU


A mi Ruszisztikánk

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2015-06-08 19:22:44  |  
Gyimesi Zsuzsanna

A mi Ruszisztikánk

Jubileumi kötet


Az ELTE BTK Ruszisztikai Központja tanulmánykötettel ünnepli meg az elmúlt 20-25 évet.

 

A Ruszisztikai Könyvek című sorozat XL. tagja 20 tanulmánnyal köszönti a Ruszisztikai Központ 20 éves, a Magyar Ruszisztikai Intézet 25 éves jubileumát. A kötetben együtt szerepelnek az intézet alapítói, egykori és jelenlegi munkatársai és a Történeti Ruszisztikai Doktori Program doktoranduszai.

"Tudományos, de akár oktatási tekintetben egy negyedszázad nem kecsegtethet végleges eredményekkel. Létrehozza ugyan az alapokat, kijelöl irányokat és meghatározza a feladatokat, ahhoz azonban, hogy a nemzetközi tudományosság egy számon tartott és megbecsült iskolája létrejöjjön, nemzedékek egymásra épülő, szorgos, kitartó és alázatos munkálkodására van szükség.
Szerénytelenség lenne állítani, hogy e téren olyan rosszul állnánk: nemzetközi beágyazottságunkra nem panaszkodhatunk, s ahogy e kötet is tanúság rá, az utánunk jövő kutatógárda is ott dörömböl, sőt már bebocsátást is nyert a magyar ruszisztika kapuján."  Szvák Gyula


A mi Ruszisztikánk. Tanulmányok a 20/25. évfordulóra. Ruszisztikai Könyvek XL. Russica Pannonicana, 2015. Szerkesztette Szvák Gyula. A szerkesztő munkatársai Szaniszló Orsolya, Suhajda Szabolcs.

Cimkék: ruszisztika
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat