OROSZVILAG.HU


Megosztás Kárpátalján 

Címlap » Hírek » Magyarország és a posztszovjet térség
  |  2010-07-11 08:13:50  |  
Gyóni Gábor

Megosztás Kárpátalján 

A kormányhoz közel álló szervezet kap minden támogatást? 

 Megosztás Kárpátalján 

 

Kárpátalján eddig inkább nagyjából fele-fele arányban oosztották el a Szülőföld Alapból érkező támogatást az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) és a Fideszhez közel álló Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) között, a magyarországi kormányváltás után azonban az UMDSZ pályázatai nem jártak sikerrel, a források elosztásánál a KMKSZ nyilvánvaló előnyben részesült.

A Kárpáti Igaz Szó, az UMDSZ-hez közel álló ukrajnai magyar lap szerint a korábbi budapesti vezetés politikai hovatartozástól függetlenül igyekezett támogatni a kisebbségi szervezeteket és nem akart beavatkozni a határon túli magyar szervezetek működésébe.

„Nemigen van köszönő viszonyban a nemzetegyesítéssel a magyar kormány tisztviselői részéről elindított és érzéseim szerint hosszú távra tervezett dömpingszerű és példanélküli - egyelőre minden bizonyítékot nélkülöző - támadássorozat a magyar sajtóban az UMDSZ ellen" – írja a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztője, Kőszeghy Elemér. A lap szerint az új magyar kormány célja a KMKSZ helyzetbe hozása és az UMDSZ ellehetetlenítése.

 

(nol.hu)

 

Cimkék:
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat