OROSZVILAG.HU


Putyin levelezése egy bloggerrel

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-08-06 10:11:42  |  
Gyóni Gábor

Putyin levelezése egy bloggerrel

Az orosz miniszterelnök egyetért a hivatalnokokat káromló levelezővel

 Putyin levelezése egy bloggerrel

 

Az oroszországi Tver megye egyik lakója egy blogüzenetet címzett az orosz hivatalnokok részére, amelyben nem válogatva szavait ecsetelte a helyzetet az elharapozó tűzvész kapcsán.

A névtelen blogger káromkodásokkal kísért levelében leírja, hogy a Tver megyei faluban, ahol dácsája van, a sokat átkozott kommunisták idején még volt tűzoltóállomás a településen, ám amikor megjöttek a „demokrata urak”, megkezdődött a káosz (a blogger szavai szerint „p...gyec”), első dolguk volt szétverni a tűzoltóságot, eladni az eszközöket, leszerelni a tűzjelző harangot. Igaz, egy nem működő telefont beszereltek, és a tűzoltó megmaradt, de csak egy slagja van, s az is még a kommunisták idejéből maradt itt.

„Hova megy a pénzünk? Miért van az, hogy minden évben egyre közelebb és kerülünk az ősközösségi társadalom felé? A f...nak kell az innovációs központ Szkolkovóban, amikor egyszerű tűzoltókocsijaink sincsenek. Régebben voltak erdészek, akik figyelmeztettek a tűzvészre és operatív információkkal látták el a tűzoltókat a tűzfészkekről, így akadályozva a lángok eljutását lakott helyekre. Én nem akarok telefont a faluban, tűzoltó medencéket akarok, és a tűzoltóharangot vissza, adják nekem vissza a kib.....tt harangot és ássák ki a gödröket.”

A névtelen levelező azt kérte, mentsék fel az adóktól vagy a nyugdíjalapbefizetésektől, és ő majd tűzoltóautót vesz a pénzen, ha már erre nem képesek a hatalmasságok.

A blogger bejegyzését felfedezte az Echo Moszkvi rádió, amelynek főszerkesztője, Alekszej Venyediktov Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök figyelmébe ajánlotta azt. Putyin pedig meglepő módon válaszolt is a blogger megjegyzéseire.

Az orosz miniszterlnök alapvetően egyetértését fejezte ki a bloggerrel, de emlékeztetett a rendkívüli időjárási viszonyokra, s hogy hasonló tűzesetek Nyugaton is előfordulnak. Arra viszont ígéretet tett, hogy – ha megkapja a blogger elérhetőségét – visszahelyezik a harangot a faluba.

 

(echo.msk.ru)

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat