OROSZVILAG.HU


Orosz- dél-oszét tárgyalások

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-08-17 11:56:12  |  
Kecskeméti Gábor

Orosz- dél-oszét tárgyalások

Jó döntés volt Dél-Oszétia és Abházia függetlenségének elismerése

 Orosz- dél-oszét tárgyalások

Dmitrij Medvegy orosz elnök Szocsiban fogadta Eduard Kokojti dél-oszét elnököt a hétvégén. Az orosz államfő szerint Oroszország azon törekvése, hogy megvédjék Abházia és Dél-Oszétia lakosságát, továbbá elismerjék a két ország függetlenségét, helyes döntés volt, mert esélyt adtak az abházoknak és oszétoknak, hogy a népirtás félelme nélkül éljenek tovább.

A megbeszélések során elsősorban Chinvali akadozó újjáépítése került szóba, amelyet még a grúz hadsereg rombolt le a 2008. augusztusi támadás során. Megvitatták továbbá a bilaterális együttműködések mechanizmusát, illetve a béke és a biztonság fenntartásának lehetőséget a transzkaukázusi régióban.

Az orosz tárgyaló delegáció tagjai voltak az elnökön kívül Szergej Narjiskin az Elnöki Végrehajtó Hivatal vezetője, Igor Suvalov első miniszterelnök-helyettes és Viktor Bazargin fejlesztési miniszter. Dél-oszét részről az dél-oszétiai elnöki adminisztráció vezetője, Arzen Gagoljev, az dél-oszétiai miniszterelnök-helyettes Domentj Kulumbegov és Dél-Oszétia oroszországi nagykövete Dmitrij Medojev vettek részt a megbeszéléseken.

(kremlin.ru)

Cimkék:
Országok: Grúzia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat