OROSZVILAG.HU


Részleges alkoholtilalom Moszkvában

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-08-24 10:49:34  |  
Kecskeméti Gábor

Részleges alkoholtilalom Moszkvában

Záróra

Részleges alkoholtilalom Moszkvában

Szeptember elsejétől az orosz fővárosban tilos lesz este tíz és reggel tíz óra között tömény szeszt árusítani az üzletekben, hirdette ki a moszkvai városvezetés. A sörök és borok nem esnek a rendelet hatálya alá. Az erről szóló rendeletet Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester írta alá, mielőtt visszaindult volna az erdőtüzek miatt kényszerűen megszakított nyaralására.

A szabály szerint este tíz óra után a 15 százaléknál magasabb alkoholtartalmú szeszesitalok kereskedelmi forgalomba hozása tilos lesz, a vendéglátó- és szórakozóhelyeket ez azonban nem érinti.

Moszkvában már korábban is létezett egy éjszakai alkoholárusítást tiltó rendelet, amely szerint reggel 8-ig tilos volt tömény szesz árusítása, de eddig a városrészek prefektusai a kereskedők számára kiállíthattak „kivételes engedélyeket”, ami segítségével – alkalmasint lefizetve az illetékes hatóságokat - non-stop árulni lehetett ezeket az italokat.


Az új fővárosi szabályozás válasz lehet Dmitrij Medvegyev orosz elnök felhívására, aki korábban az alkohollal való visszaélések miatt határozottabb szabályozására szólított fel. Szentpéterváron már évek óta érvényben van egy ilyen városi rendelet, jóllehet ott csak este 11 és reggel 7 óra között tilos ezen italok árusítása.

 

(moskau.ru)

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat