OROSZVILAG.HU


Az alkohol nyomasztja leginkább az oroszokat

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-09-07 15:23:26  |  
Kecskeméti Gábor

Az alkohol nyomasztja leginkább az oroszokat

Felmérés az orosz lakosság problémáiról

 Az alkohol nyomasztja leginkább az oroszokat

 

Az orosz lakosság 57 százaléka a szeszesital és kábítószer függőséget tartja országa legnagyobb problémájának, megelőzve az inflációt (55 %), a munkanélküliséget (50 %), és a korrupciót (41 %) is.

Ezeket a számokat a VZIOM közvélemény-kutató intézet tette közzé, nemrégiben elvégzett felmérései alapján. „Már szinte hagyománynak tekinthető, hogy a rangsor elejét a kábítószer és alkohol problémák vezetik.” – áll az intézet múlt héten nyilvánosságra hozott kutatásában.


A megkérdezettek 41 százaléka az alacsony életszínvonalat és az elburjánzott korrupciót tartja a legnagyobb bajnak, 32 százalékuk a magas bűnözési arányra panaszkodik, míg 28 százalékuk a regionális gazdálkodást és az egészségvédelmet tartja kirívó problémának.

A legkevesebb aggodalmat az oroszok körében a szélsőségek keltik – a megkérdezettek kerek 5 százalékát aggasztják a politikai szélsőségesek. A nemzetiségi kérdés (8 százalék) is kevéssé foglalkoztatja az orosz társadalmat. Oroszország negatív külföldi megítélését is a megkérdezettek mindössze 8 százaléka tartja problematikusnak.

Az utóbbi években szemben jelentősen nőtt azok száma, akik az inflációt, az oligarchák növekvő befolyását, vagy a környezetvédelmi helyzet romlását nevezték meg Oroszország legfőbb problémájaként.

 

(RN.de)

 

Cimkék: VZIOM
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat