OROSZVILAG.HU


Berlusconi Moszkvában 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-09-12 21:16:24  |  
Mezei Bálint

Berlusconi Moszkvában 

A hosszúra nyúlt tárgyalásokat a helyi GQ bárban pihente ki 

Berlusconi Moszkvában Berlusconi Moszkvában   

Berlusconi Moszkvában: vacsora Putyinnal, majd éjszakai lazítás egy divatos helyi lokálban

A Cavaliere az orosz fővárosban felkereste a GQ vendéglőt és diszkót, melynek tulajdonosa az oligarcha Novikov, a Comói-tó partján fekvő Versace-villa gazdája

Adriano Celentano slágerei mellett felcsendült a „E Tu non vuò fa l’americano”, Renato Carosone örökzöldje is – Corriere della Sera, 2010. szeptember 11.

Moszkva – Vacsora Vlagyimir Putyinnal, az Orosz Föderáció miniszterelnökével, majd fejesugrás a moszkvai éjszakai életbe, mindez az orosz főváros egyik legfelkapottabb szórakozóhelyén, a GQ névre keresztelt lokál berkeiben. Valahogy így zárulhatott Silvio Berlusconi olasz kormányfő egész napos tárgyalássorozata pénteken, szeptember 10-én. Miközben a római kabinet vezetője koktélját kortyolgatta, a GQ tulajdonosa, Arkagyij Novikov oligarcha, mindent beleadott, hogy az illusztris vendég a lehető legjobban érezze magát. A nemrég a Comói-tó festői partján fekvő Versace-villát is megvásárló Novikov szépséges hostess-lányok egész hadtestét vonultatta fel a görbe éjszaka során, a bejáratot pedig tucatnyi marcona biztonsági őrrel torlaszoltatta el. A kifogástalannak nevezhető, valóban lovagi (a Cavaliere – lovag, Berlusconi elnevezése, ford.) fogadtatás talán még az ünnepeltet is meglepte, és mindezt tetézve, úgy hajnali két óra tájban a DJ személyesen Berlusconi tiszteletére egy Celentano-számot, és a híres nápolyi „E Tu non vuò fa l’americano”-t (Nem akarsz amerikainak látszani? –ford.) pörgetett.

120 évet élni – Nem sokkal az esti kikapcsolódás előtt, a Jaroszlavban tartott Global Policy Forum keretében Berlusconi ismét előállt egyik régi vesszőparipájával, a 120 évig tartó élet gondolatával. Hazájában, minden erre irányuló tudományos kutatást befektetései útján finanszíroz, „melyeket egy 90 éves szerzetes vezette alapítvány ellenőriz és koordinál.” Erre válaszul Putyin, a Novo-Ogarjovo melletti dácsa kertjében, a következő vicces fordulattal reagált: „Akkor mi 120 évig leszünk miniszterelnökök?” „Nem, ez nincs benne a kezelésben” – tette hozzá sietve olasz kollégája – „Már csak azért sem, mert a kormányfői megbízatás rengeteg munkával és fáradtsággal jár együtt. Én magam egy napot sem nyaraltam, és nem hinném, hogy a súlyos erdőtüzek miatt az orosz miniszterelnök vakációzhatott volna.” Zárásként Putyin egy rövid, közös nyaralás ötletét vette fel „régi barátjának” – ki tudja, talán éppen Nápolyban. 

Cimkék: Putyin, Berlusconi, Moszkva, Arkagyij, Novikov, GQ, bár, lokál, Adriano Celentano, Nápoly
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat