OROSZVILAG.HU


Schwarzenegger Moszkvába látogatott 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-10-11 06:58:56  |  
Mezei Bálint

Schwarzenegger Moszkvába látogatott 

Eközben a Twitteren tartotta a kapcsolatot Medvegyevvel

Schwarzenegger Moszkvába látogatott Schwarzenegger Moszkvába látogatott  

A Vörös Zsaru Moszkvában - és a Twitteren

Arnold Schwarzenegger Kalifornia kormányzója október 10-én vasárnap érkezett Oroszországba, hogy a Kreml legfelsőbb szintű vezetőivel, így Dmitrij Medvegyev államfővel találkozzon. A színészből lett amerikai politikust a Szilícium-völgy számos kiemelkedő befektetője, menedzsere is elkísérte keleti útjára.

Schwarzenegger rögtön a Twitteren osztotta meg élményeit (@KremlinRussia_e: Éppen most értünk földet Moszkvában. Gyönyörű az idő. Alig várom, hogy lássam Medvegyev elnököt!), és egy képet is feltöltött magáról, amin egy limuzin hátsó traktusában stílusosan szivarozik. Tárgyalópartnere, aki köztudottan az internet megszállottja, sebtében reagált a fentiekre egyazon közösségi felületen (@Schwarzenegger: Üdvözlet Moszkvában! Várom a találkozót Önnel és delegációjával Szkolkovóban).

A republikánus politikus utazásának fő célja természetesen nem a twitterezés oroszországi népszerűsítése, hanem az amerikai mintára felépítendő orosz Szilícium-völgy amerikai érdekeltségeinek szondázása. Az egyeztetések egyik kulcsmomentuma lesz a szkolkovói kutatócentrum bejárása, mely a Moszkva mellé tervezett high-tech innovációs park szívét adná.

Medvegyev modernizációs politikájának egyik sarokköve lenne az orosz Szilícium-völgynek nevezett megaberuházás életre hívása, mely egyben saját elnöki legitimációja és hatalmának megerősítése okán sem lenne másodlagos cél. Mindehhez égető szükség van az amerikai multik évtizedes tapasztalatára és óriási befektethető tőkéjére. 

Az orosz államfő júniusi egyesült államokbeli útja során ellátogatott Kaliforniába is, ahol a helyi gazdaság húzónevei mellett, a Yandex vezérkarával és Schwarzenegger kormányzóval is személyesen találkozott. A két illusztris politikus a nyári kötetlen megbeszélés óta követi egymás tweetjeit. A maximum 140 karakteres, rövid blogként is felfogható bejegyzések komoly hatással vannak a hivatalos kormányzati kommunikációra mind Oroszországban, mind az Államokban.

(RIA Novosztyi)  

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: Schwarzenegger, Medvegyev, Szkolkovó, Twitter, internet, Szilícium-völgy, Yandex
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat