OROSZVILAG.HU


Quo vadis Lukoil? 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-10-15 17:47:34  |  
Mezei Bálint

Quo vadis Lukoil? 

Vajon megérné-e a moszkvai óriásnak az itáliai affér? 

Quo vadis Lukoil? Quo vadis Lukoil? 

Továbbra is eladó az AS Roma: az ár 200 millió euró

Eddig hivatalos keretek között tizenkét gazdasági csoportosulás tett ajánlatot az Örök Város bordó-sárga egyesületéért, de a labdarúgás itáliai szerelmeseinek nagy bánatára az érdeklődő mogulok több, mint fele külföldi.

A mindig mérvadó Financial Times hagyományos Companies & Markets rovatát az AS Roma küszöbön álló áruba bocsátásának szentelte, külön kiemelve, hogy a transzfer minden földrészen felkeltette a befektetők érdeklődését. Ennek megfelelően a brit szaklap egyesült államokbeli, kínai, indiai és – mindenekelőtt – orosz vevőjelöltekről tett említést.

A néhai Franco Sensi szépséges lánya, Rosella elnökölte klub piaci értékét 170 és 200 millióra teszik a téma nemzetközi szakértői, külön kiemelve, hogy az egyesület jelenleg 140 millióra rúgó mozdítható tőkével rendelkezik. Mindezek ellenére Róma harcos farkasai már hosszú évekkel ezelőtt súlyosan eladósodtak, és a halmozódó tartozások törlesztése több sztár leigazolását is keresztülhúzta.

A patinás egyesület adósságát kezelő Rotschild bankház ez év november közepéig várja az ajánlatokat, melyek önmagukban még nem kötelezik a klub felvásárlására az érdeklődőket –azaz bármikor, mindennemű következmény nélkül visszavonhatóak. Ha minden az eredeti elképzelések szerint halad, a Roma tulajdonosváltása még 2010 vége előtt lezárul. Ugyanakkor többen is felhívták a figyelmet a saját stadion hiányára, mivel a Stadio Olimpico csupán bérlemény, nem saját pálya. Ez a felállás teljességgel szokatlan Európa más élbajnokságaiban, így a spanyol, a német vagy éppen az angol pontvadászatban. Amennyiben végre valahára teljesül a romanisták álma, és egy tőkeerős befektető érkezik a klubhoz, az adóssághalmaz eltakarítása mellett egy új aréna építésére is gondolnia kell. Erre azonban csupán kevesen, például a Lukoil, lennének képesek. 

(Financial Times)     

Cimkék: AS Roma, Lukoil, Rotschild, eladás, transzfer, adósság, Róma, Stadio Olimpico
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat