OROSZVILAG.HU


Merénylet Domogyedovón

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-01-24 16:57:33  |  
Oroszvilag.hu

Merénylet Domogyedovón

35 halott, két terrorista volt, látható a robbanás pillanata

 Merénylet Domogyedovón

 

Helyi idő szerint 16:40 körül pokolgép robbant a moszkvai domogyedovói repülőtéren, a legfrisebb adatok szerint 35 ember meghalt, 168-an megsebesültek.

Az Echo Moszkvi rádióállomás szerint öngyilkos merénylet történt, s már három főt köröznek azzal a váddal, hogy közük volt a terrortámadáshoz. A repeszeket is tartalmazó bomba a feltételezések szerint hét kilogramm trotil robbanóerejű volt és eredetileg egy repülőgépen akarták volna működésbe hozni. 

Dmitrij Medvegyev orosz elnök fokozott biztonsági intézkedések bevezetését rendelte el az oroszországi repülőtereken és a nagyobb közlekedési csomópontokon. 

Szemtanúk elmondása szerint a robbanás a nemzetközi járatok érkezési részén történt, az útlevélkontroll mögött. Ide bármely látogató beléphetett ellenőrzés nélkül. Az áldozatok között egy német és két brit állampolgár is van. Jelentések szerint sok taxis és várakozó esett áldozatul a robbanásnak. 

Újabb információk szerint két terrorista hajtotta végre az öngyilkos merényletet. Az egyik egy nő volt, akit egy feltehetően észak-kaukázusi férfi kísért, utóbbinak a fejét is megtalálták. A robbanószer egy nőnél lévő táskában volt. Más források szerint egy férfi követte el a merényletet. 

A RIA Novosztyi úgy tudja, a titkosszolgálatoknak értesülésük volt arról, hogy az egyik moszkvai repülőtéren merényletre készülnek.

Közben az internetre is fölkerült a repülőtér egyik kamerájának felvétele, mely a robbanás pillanata látható.

 

(Echo Moszkvi)

 

Cimkék: Domogyedovó, terror
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat