OROSZVILAG.HU


Oroszországi turizmus: kiaknázatlan kincsesbánya

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-03-11 12:10:01  |  
Kecskeméti Gábor

Oroszországi turizmus: kiaknázatlan kincsesbánya

Hatalmas potenciál, szerény eredmények 

 Oroszországi turizmus: kiaknázatlan kincsesbánya

Oroszország óriási turisztikai potenciállal rendelkezik és számtalan, komoly érdeklődésre számot tartó úti cél található az országban, ennek ellenére Oroszország mégsem lesz a turizmus egyik fellegvára, legalábbis ezt állítják a WEF (Világgazdasági Fórum = World Economic Forum ) szakemberei.

A WEF egy frissen közölt tanulmánya szerint a turisztikai szektor 2020-ig évente 6.7 százalékkal növekedhet az országban, de a Föderáció jelenleg a turisztikai szempontból vizsgált 139 ország között a nem éppen előkelő 59. helyen zárt. Az élen egyébként Svájc, Németország és Franciaország állnak.

Egy azonban biztos: látnivaló akad bőven a világ leghatalmasabb országában, elég a kalinyingrádi (königsbergi) dómra gondolni, mely a keleti-porosz építészet egyik remeke, a számtalan palotára és múzeumra az orosz cárok egykori fővárosában, Szentpéterváron, a moszkvai Kreml épületegyüttesére vagy az ún. „Aranygyűrű” városaira, de ide kívánkozik a Bajkál-tó és a vulkánokkal tarkított Kamcsatka-félsziget is.

Sajnos azonban számos akadályba ütközik a bátor utazó, akik fel kívánja keresni Oroszországot. A WEF szerint a hotelek túlértékeltek (azaz rendkívül drágák), ezzel szemben a vendéglátás színvonala rossz, az utak gyakran szörnyű műszaki állapotban vannak. Ezen felül nem feledkezhetünk meg a bonyolult vízum eljárásról, s az egyéb regisztrációs nehézségekről.

További mínusz pontokat jelentett a biztonság helyzete, mely nem csupán a félreeső Kaukázusban rossz, s ezt még tetézi a rendőrség és a hatóságok mindennapos korrupciója. Ennek ellenére Oroszország javulást ígért ezen a területen is: a turisztikai szektor támogatására a következő években 2.25 milliárd eurót kívánnak áldozni, mivel a 2014-es téli olimpiai játékokon már méltó körülmények között kívánják vendégeiket fogadni.

(aktuell.ru)

Cimkék: Oroszország, turizmus,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat