OROSZVILAG.HU


"Arab szindróma" a Kaukázusban? 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-03-18 10:07:43  |  
Kecskeméti Gábor

"Arab szindróma" a Kaukázusban? 

Párhuzamok a Kaukázus és Észak-Afrika között? 

 "Arab szindróma" a Kaukázusban? 

A legfelsőbb orosz ifjúsági hatóság, a Roszmologyozsi (Росмолодёжи) attól tart, hogy az Észak-Kaukázusban is hasonló mozgalmak kezdődhetnek el, mint Észak-Afrikában, mivel a fiatalok ott is rendkívül elégedetlenek, s ha rövid időn belül semmi nem változik, akkor könnyen felkelések törhetnek ki.

Ezt Vaszilij Jakemenko, a hatóság vezetője nyilatkozta a Sport, Turizmus és Ifjúsági Minisztérium egyik ülésén, melynek témája „Az etnokulturális párbeszéd a fiatalok között” volt.

„Abban a térségben jelenleg a következő a helyzet: a mostani fiatal generáció az internet térhódítása és folyamatos gazdasági hanyatlás mellett nőtt fel. A kaukázusi orosz területek bármikor lángba borulhatnak. Ha nem lépünk sürgősen a tettek mezejére, az arab világhoz hasonló események játszódhatnak le.” – jelentette ki borúlátóan Jakemenko, aki szerint ez „akár holnap, akár egy év múlva” be is következhet. Véleménye szerint ha most nem látnak munkához, már sohasem fognak, mert azt más emberek fogják megtenni, óvott a következményektől a vezető.

Első lépésként ifjúsági centrumok kialakítását javasolja az észak-kaukázusi térségben, azért, hogy a csellengő fiatalokat sikerüljön az utca helyett értelmes foglalkozással lekötni.

Kérdés azonban, hogy sikerül-e mindezt megelőzniük, hiszen az orosz kormány már így is hatalmas késében van.

 

(aktuell.ru)

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat