OROSZVILAG.HU


Kaukázusiak tömegverekedése Péterváron 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-07-02 10:12:41  |  
Kecskeméti Gábor

Kaukázusiak tömegverekedése Péterváron 

Dagesztáni és azerbajdzsán bandák összecsapása

 Kaukázusiak tömegverekedése Péterváron 

 

Egy parkolóhely miatt kirobbant vita lövöldözéssé fajult a Néva-menti nagyvárosban. A dagesztáni és azerbajdzsáni bandák összecsapása nem az első ilyen eset Szentpéterváron.

A vita akkor kezdődött el, amikor egy bevásárlóközpont parkolójában az egyik csoport autója nekikoccant a másiknak. Pillanatokon belül 30 fősre duzzadt a verekedés. A rendőrség információi szerint személyi sérülés nem történt, de a fontanka.ru városi hírportál információi alapján egy személy, akire önvédelmi (feltehetően gáz) fegyverrel lőttek, megsérült. Őt társai szállították kórházba. Három embert őrizetbe vettek, kérdés azonban, hogy indítanak-e eljárást ellenük.

Szentpéterváron az utóbbi időben egyre gyakrabban történnek hasonló összetűzések, melyekben szinte kizárólag kaukázusi születésű emberek vesznek részt. Májusban egy kávéházban lövöldöztek, június elején három azerit szállítottak kórházba, miután örményekkel kerültek késharcba, szintén egy kávéházban. Nem sokkal ezután a leningrádi terület egyik falvában történt tömegverekedésben agyonvertek egy dagesztánit.

A kaukázusiak közötti konfliktusok ritkábbak, gyakoribb az oroszok és kaukázusiak közötti erőszakos cselekmény, mivel a helyi lakosok legtöbbször betolakodóként tekintenek az előbbiekre.

Néhány nappal korábban a szentpétervári metróban történt durva incidens: az utasok felszólítottak három „ázsiai”-t, hogy adják át helyüket egy terhes nőnek, amit ők agresszívan és „fenyegető magatartás”-sal megtagadtak. Erre a metróvagon fele rátámadt a háromfős társaságra és a következő állomáson kidobták őket a vagonból.

A „bennszülött” oroszok és a bevándorlók, vendégmunkások egyre feszültebb viszonya rövid úton komoly robbanáshoz vezethet az Orosz Föderációban, vélik a szakértők.

 

(Sankt Petersburg Aktuell)

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat