OROSZVILAG.HU


Újabb verziók az orosz elnökválasztásra 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-07-05 13:11:35  |  
Kecskeméti Gábor

Újabb verziók az orosz elnökválasztásra 

Harmadik személy lehet a befutó? 

 Újabb verziók az orosz elnökválasztásra 

 

Az Oroszországi Föderációs Tanács korábbi szóvivője, Szergej Mironov hétfőn azt nyilatkozta, hogy elképzelhető Dmitrij Medvegyev jelenlegi és Vlagyimir Putyin egykori orosz elnök megállapodása, mely szerint egy harmadik jelöltet indítanak a 2012-ben esedékes elnökválasztáson.

”Három forgatókönyv lehetséges az elnök személyét illetően: az első hogy Medvegyev marad az elnök. A második, hogy Putyin lesz ismét az elnök. A harmadik, hogy egy harmadik személyt választanak, akinek jelöltségéről most is tárgyal az elnök és a kormányfő.” – mondta Mironov. Majd hozzátette: Putyin és Medvegyev már megállapodtak valamiben, de azt a választási kampány kezdetéig nem kívánják nyilvánosságra hozni, hiszen ha egyikük az elnökjelölt, a másik politikailag teljesen cselekvésképtelenné válik, legalábbis ami hivatalát és munkáját illeti.

Mironov, aki jelenleg az Igazságos Oroszország Párt elnöke az Állami Dumában, még annyit fűzött hozzá az előbbiekhez, hogy az elnökválasztási versenyben indulni kíván Gyennagyij Zjuganov, a Kommunista Párt elnöke, Vlagyimir Zsirinovszkij a Liberális Demokrata Párt elnöke és Mihail Prohorov iparmágnás, aki nemrég avanzsált a 2009-ben alakult Igaz Ügy (Правое дело) pártszövetség elnökévé.

 

(RIA Novosztyi)

 

Cimkék: Szergej Mironov, Vlagyimir Zsirinovszkij, Mihail Prohorov
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat