OROSZVILAG.HU


Zavargásoktól tartanak Moszkvában

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-08-24 09:16:31  |  
Oroszvilag.hu

Zavargásoktól tartanak Moszkvában

Egyetlen ütéssel ölt a dagesztáni

Zavargásoktól tartanak Moszkvában

A moszkvai rendőrség zavargások kitörésétől tart az orosz fővárosban, miután a dagesztáni Raszul Mirzajev világbajnok harcművész egy szórakozóhelyen – egy nő miatt kirobbant vita miatt - egyetlen ütéssel megölt egy 19 éves orosz fiatalembert, Ivant Agafont.

Az eset még a múlt héten történt, az őrizetbe vett Mirzajevet először óvadék fejében szabadon engedték, de ezt később visszavonták, attól tartva, - tudta meg a Kommerszant titkosszolgálati forrásokból – hogy a dagesztáni elengedése olyan rasszista zavargásokat vált ki Moszkvában, mint amelyek tavaly decemberben voltak a Manyézs téren.

Információk szerint az orosz nacionalisták Szpartak Moszkva – CSZKA Moszkva meccs után készülnek demonstrációra.

Az FSZB személyesen figyelmeztette az orosz huligáncsoportok vezetőit: ha zavargások törnek ki megint Moszkvában, súlyos problémákra számíthatnak. A titkosszolgálatok lefoglaltak egy szurkolói transzparenst, amin az áll, „Moszkva háborús terület – nincs meghátrálás” és más uszító tartalmú felhívásokat.

Orosz nacionalisták megszerezték annak a lánynak a címét, aki miatt kitört a vita Mirzajev és Agafon között, a lány azóta sok fenyegető üzenetet kapott. Agafon családja szintén fél, a kaukázusiak bosszújától tartva.

 

(Kommerszant)

 

Cimkék: Raszul Mirzajev
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat