OROSZVILAG.HU


Medvegyev Putyin elnökségét támogatja

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-09-24 15:12:08  |  
Oroszvilag.hu

Medvegyev Putyin elnökségét támogatja

Maradhat a "tandem", Medvegyev lesz a miniszterelnök

 Medvegyev Putyin elnökségét támogatja

 

Dmitrij Medvegyev orosz elnök az Egységes Oroszország hatalmi párt kongresszusán Vlagyimir Putyin miniszterelnököt ajánlotta Oroszország következő elnökének: „Úgy vélem, az lenne a helyes, ha az ülés Vlagyimir Putyin pártelnököt támogatná elnökjelöltként– jelentette ki Medvegyev.

Az ülés küldöttei ezt követően percekig, felállva tapsolták Medvegyevet és Putyint.

A párt kongresszusán szintén felszólaló Putyin kijelentette, hogy a „jövőben Medvegyev sikeresen fogja vezetni az orosz kormányt”. Programjellegű beszédében Putyin elmondta, a jövőben a gazdagoknak több adót kell fizetniük, mint a szerényebb jövedelműeknek (Oroszországban jelenleg egykulcsos, 13 % adó van). A miniszterelnök szerint a következő évek célja az, hogy az éves gazdasági növekedés 6-7 % legyen Oroszországban, és az országnak a világ öt legnagyobb gazdasága között kell helyet kapnia, a jelenlegi mintegy évi 4 %-os növekedés ugyanis nem teszi lehetővé, hogy "valóban korszerű életfeltételeket biztosítsunk országaink polgárai számára" - hangoztatta Putyin. 

Putyin szerint 2014 végére Oroszországban az átlagfizetéseknek el kell érniük a 30-32 ezer rubelt, fizetésemelést helyezett kilátásba a hadsereg kötelékében tevékenykedők számára is, ugyanakkor fontosnak nevezte a vállalkozásbarát környezet megteremtését is. 

Az orosz kormányfő végül megköszönte az Egységes Oroszországnak a támogatást.

Az Egységes Oroszország pártlistáját Dmitrij Medvegyev vezeti majd a decemberi parlamenti választásokon.

Oroszországban 2012 tavaszán választanak elnököt, ezúttal már hat évre. Azaz Putyin jó eséllyel 2012 és 2018 között lehet ismét a világ legnagyobb országának első embere. 

 

(Echo Moszkvi, kremlin.ru) 

 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin, Egységes Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat