OROSZVILAG.HU


Csupán 1000 harcos a Kaukázusban

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-10-03 12:07:08  |  
Kecskeméti Gábor

Csupán 1000 harcos a Kaukázusban

Legalábbis az elnöki megbízott szerint

Csupán 1000 harcos a Kaukázusban

Az Észak-Kaukázus elnöki megbízottja szerint „tartósan 1000 illegális harcos aktív” a térségben.  Ez jóval több, mint amit eddig a hivatalos és félhivatalos források elismertek. A Russia Today TV csatornának adott interjújában Alekszandr Hloponyin kijelentette: minden vezetőt és minden banditát ismernek. A fegyveresek száma csak kis mértékben ingadozik, ez az 1000 ember képezi a kaukázusi bandákat.

Ám hiába likvidálnak évről-évre számos fegyverest, sajnos nagy az utánpótlás a kaukázusi fiatalok köréből.

„Az első probléma, hogy hiába iktatják ki őket, mások állnak a helyükre. A második probléma, hogy az átlagéletkor ezek között lassan 18 év.” – így Hloponyin. A regionális kormányok ugyanakkor mindent megtesznek, hogy távol tartsák a fiatalokat a terrorizmustól. A megbízott meg van róla győződve, hogy a helyzet már ebben az évben pozitívan fog fejlődni.

Másfél éve az orosz belügyminisztérium alakulatainak egyik tábornoka 500 banditáról beszélt, a csecsen elnök, Ramzan Kadirov pedig 70 szeparatistát emlegetett még 2010 októberében. Nyilvánvaló, hogy egyiküknek sem volt igaza.

Sajnos azonban Hloponyin mostani kijelentése sem fedi a valóságot. Látva a folyamatos terrortámadásokat és a szeparatisták elleni állandó háborút, ez csak nem a valóság tükörképe.


(aktuell.ru)

Cimkék: észak-kaukázus, hloponyin, csecsenföld, dagesztán, terrorizmus, szeparatizmus,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat