OROSZVILAG.HU


Panaszok az Egységes Oroszországra 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-10-26 10:08:54  |  
Gyóni Gábor

Panaszok az Egységes Oroszországra 

Zsarolják a lakosságot 

 Panaszok az Egységes Oroszországra 

Az orosz parlamenti választások közeledtével egyre több panasz érkezik az Egységes Oroszország hatalmi pártra. A cseljabinszki skandallum után Oroszország más régióiból is számos panasz érkezik az adminisztratív eszközökkel (vissza)élő hatalom és az azt megtestesítő párt ellen civilek és ellenzéki pártok részéről.

A Tver megyei kommunisták arról panaszkodtak, hogy a rendőrség átkutatta a párt irodáit, mindezt azt követően, hogy egy ismeretlen személy az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja (KPRF) nevében uszító röpcédulákat osztogatott. Vagyim Szolovjov tveri kommunista pártfőtitkár szerint a KPRF-nek nincs semmilyen köze a röpcédulákat osztogató személyhez, de a rendőrségnek amúgy sincs joga arra, hogy blokkolja a párt munkáját. További incidens a tveri kommunisták házatáján, hogy a nyomdából eltűnt a Pravda c. lap kommunista pártlap 100 ezer példánya... A kommunisták a belügyminisztériumhoz és az ügyészséghez fordultak.

A szibériai Zsidó Autonóm Körzetből is panasz érkezett az Egységes Oroszország ellen. A polgárok azt kifogásolták, hogy Birobidzsánban egyes udvarokon és magánházakon a hatalmi párt olyan táblákat tett ki, amelyek hamisan azt terjesztették, hogy ezek az Egységes Oroszország pénzügyi támogatásával lettek felújítva. Az autonóm körzet vezetősége figyelmeztette a pártot, hogy a hamis reklámtevékenység ellentmond a választási törvénynek.

Közben egy szájt is indult kartanarusheniy.ru néven, ahol bárki panaszt tehet, amennyiben jogsértést észlel.

A legutóbbi panaszokból néhány: az Altaji területen a rendőrség megakadályozta a kommunista pártlap osztogatását; Novoszibirszkben egy kommunista gyűlés szónokára igyekeztek nyomást gyakorolni; Jakutföld: a falusi vezetők arra szólítják fel a lakosságot, szavazzanak az Egységes Oroszországra, máskülönben nem lesz központi támogatás; Szaratov – diákokat köteleztek arra, hogy terjesszék az Egységes Oroszország párt reklámanyagait; Udmurtia, Volkov köztársasági vezető arra szólította fel a lakosokat, szavazzanak az Egységes Oroszországra, különben nem lesz se új iskola, se stadion, se központi támogatás...

 

 

Cimkék: Egységes Oroszország, 2011, Duma választás,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat