OROSZVILAG.HU


A JeR sima győzelme várható a választáson

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-11-25 11:30:25  |  
Gyóni Gábor

A JeR sima győzelme várható a választáson

De jelentősen rosszabb eredménnyel, mint 2007-ben

 A JeR sima győzelme várható a választáson

 

 

A VCIOM közvéleménykutató intézet utolsó, választások előtti felmérése szerint a következő eredmények várhatók a jövő hét vasárnap lezajló orosz parlamenti választásokon.

A választáson 58 %-os részvételre lehet majd számítani.

A legtöbben az Egységes Oroszországot (JeR) választják majd (54 %), 17 % a kommunisták, 12 % a nacionalisták (LDPR), 10 % az Igazságos Oroszország népszerűsége. Ezeken kívül más párt nem fog bejutni a törvényhozásba (a legnagyobb parlamenten kívüli párt várhatóan a liberális Jabloko lesz 3 %-al). Az Egységes Oroszország 262 mandátumra számíthat, a kommunisták 82-re, az LDPR 57, az Igazságos Oroszország 49 helyet kaphat a Dumában.

Az Egységes Oroszország tehát sima győzelemre számíthat jövő vasárnap, de mégis, jelentősen rosszabb eredményre, mint 2007-ben (akkor a szavazatok 64 %-át kapta a hatalmi párt, 315 helyet szerezve a Dumában). Érezhetően nőtt viszont a kommunisták támogatottsága (11,5 %-ról).

Az Egységes Oroszország kemény küzdelemre számíthat Vlagyimir megyében, ahol a kommunisták erős pozíciókkal rendelkeznek, és csak alig pár százaléknyi különbség van a KPRF és az Egységes Oroszország között. Tver, Kirov megyékben és Szentpéterváron szintén kiélezett küzdelem várható a hatalmi párt és az ellenzék között. 

 

Cimkék: választás, Oroszország, 2011, Egységes Oroszország, KPRF, LDPR
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat