OROSZVILAG.HU


Kudrin, mint ellenzéki pártelnök?

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-12-13 00:37:10  |  
Kecskeméti Gábor

Kudrin, mint ellenzéki pártelnök?

Az egykori pénzügyminiszter is bírálja a választásokat

Alekszej Kudrin korábbi orosz pénzügyminisztert még októberben váltotta le Dmitrij Medvegyev orosz elnök. Az Egységes Oroszországhoz közel álló források szerint azonban léteztek olyan tervek, hogy Medvegyev leváltása után Kudrin lett volna a miniszterelnök. Ám amikor a hatalmi tandem bejelentette a „szerepcserét”, Kudrin bírálni kezdte Medvegyev államháztartási politikáját. Az elnök és a miniszter közötti nézeteltérés odáig fajult, hogy menesztették pozíciójából.

Míg Kudrin a korábbi hónapokban csak gazdasági kérdésekben mutatkozott kritikusnak, az elmúlt napok történései után már politikai kérdésekben is egyre többször ad hangot véleményének. A Vedomosztyi orosz újságnak adott interjújában tagadta, hogy Putyin elvbarátja lenne, sőt kritizálta a hatalmi párt választási csalásait és lemondásra szólította fel
Vlagyimir Csurovot, az oroszországi választási bizottság elnökét. Végül kilátásba helyezte egy liberális jobbközép párt felépítését, mely szerinte akár 10-20 százalékos eredménnyel is szerepelni tudna a választásokon. (Az egyetlen ilyen jellegű oroszországi párt, az „Igaz Ügy” december 4-én alig 0.5 százalékot szerzett.)

(aktuell.ru)

Cimkék: kudrin, duma, miniszter, választások, jobbközép, párt,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat