OROSZVILAG.HU


A hatalom packázik az ellenzékkel

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-01-21 10:01:42  |  
Oroszvilag.hu

A hatalom packázik az ellenzékkel

Nem demonstrálhatnak ott, ahol akarnak

 A hatalom packázik az ellenzékkel

A moszkvai hatóságok lényegében betiltották az orosz ellenzék február 4-re tervezett, „Tisztességes választásokért” menetét, mely eredetileg a Kaluzsszkaja tértől a Manyézsig tartott volna.

Moszkva a fővárosiak komfortérzelmére hivatkozva tiltotta be a decemberben több tízezres tömegeket megmozgató tüntetéssorozat folytatását. A főváros azt szeretné, hogy ne február 4-én, hanem 5-én legyen a tüntetés, ne a város központjában, hanem a Luzsnyiki stadion környékén, és ne délután, hanem délelőtt kerüljön megrendezésre.

Alekszandr Gorbenko polgármesterhelyettes szerint ha az ellenzék a tiltás ellenére mégis megtartaná a tüntetést, akkor „nem lesz más választásunk, mint megállítani a rendbontást. Akkor jönnek az őrizetbe vételek, letartóztatások, megkötözések. De mit is tehetnénk? Káoszt és zavargásokat akarnak Moszkvában?”

Alekszej Navalnij szerint nem az ellenzékiek, hanem Moszkva város sérti meg a törvényt. A hatalmat támogató Nasi szervezet például nyugodtan lezárhatja a sugárutakat demonstrációin. „Ott megyünk, ahol akarunk” – mondta Navalnij.

Félő, hogy ha a több tízezeres ellenzéki tömeg a tiltás ellenére mégis megtartja az általa kívánt helyen a felvonulását, az akár erőszakhoz is vezethet, éppen az elnökválasztási kampány kellős közepén.

 

(gazeta.ru) 

Cimkék: Moszkva, ellenzék, tüntetés
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat