OROSZVILAG.HU


Támadás az Echo Moszkvi ellen

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-02-15 08:42:31  |  
Oroszvilag.hu

Támadás az Echo Moszkvi ellen

Nem tetszik a független hangnem?

Támadás az Echo Moszkvi ellen

A jelek szerint koncentrált támadás kezdődött az Echo Moszkvi független orosz rádióállomás ellen. A független és színvonalas rádió működését megelégelhette a hatalom, erre utal legalábbis, hogy a Gazprom-media, az Echo Moszkvi legnagyobb részvényese (66 %-os tulajdonrésszel bír) az Echo Moszkvi igazgatótanácsának azonnali megváltoztatását kezdeményezte. Az igazgatótanácsot két személy elhagyta, helyettük érkezett Jevgenyij Trubin, a Lenizdat kiadó volt vezetője és Vagyim Szemjonov a Szvjazinveszt éléről (ő egyben Dmitrij Medvegyev volt iskolatársa).
Újabb fejlemény, hogy Alekszej Venyediktovot, az Echo főszerkesztőjét bekérették az ügyészségre egy tambovi lakos panasza alapján, aki szerint a rádióállomás működési szabályzata nincs összhangban a törvényekkel.
Az Echo Moszkvi által kiadott kommüniké szerint a vezetőség elleni támadásnak politikai okai vannak: „Megértjük, hogy a Gazprom-media nem tehette meg, hogy nem reagál az Oroszországi Föderáció vezetőinek a rádió működése kapcsán elhangzott kritikus észrevételeire.” – olvasható a dokumentumban. Mindazonáltal a rádió szerkesztőségi politikája a jövőben is ugyanaz marad, mint az eddigiekben volt.
Cimkék: Echo Moszkvi, Alekszej Venyediktov, Gazprom-media
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat