OROSZVILAG.HU


Russzo- és Putyin-fób cikk a Time címlapján?

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-02-24 15:35:29  |  
Kecskeméti Gábor

Russzo- és Putyin-fób cikk a Time címlapján?

Dmitrij Peszkov kemény kritikával illette a magazint

Russzo- és Putyin-fób cikk a Time címlapján?Russzo- és Putyin-fób cikk a Time címlapján?

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin választási kampányának egyik szóvivője élesen kritizált a Time magazin következő számában címlapon tálalt írást, ami az „Oroszország hihetetlen zsugorodó miniszterelnöke” hangzatos címet viseli.

„Szinte biztosak lehetünk abban, hogy a szerző russzo- és Putyin-fób. Ez a fóbia elhomályosítja a tekintetét és nem hagyja objektíven szemlélni a valóságot.” – nyilatkozta Peszkov a Kommerszant rádiónak.

A cikk szerzője, Simon Shuster szerint, noha Putyin az abszolút favorit a március 4-i elnökválasztáson, az ország feletti ellenőrzést fokozatosan kezdi elveszíteni. „A hatalom megragadása Putyin esetében egyre erőtlenebb. S ez a világot egy sokkal veszélyesebb hellyé teszi.” – olvasható a magazin címlapján.

A jelenlegi orosz miniszterelnök negyedik alkalommal szerepel a Time magazin címlapján. Legutóbb tavaly decemberben találkozhattak vele az olvasók, amikor személyét és pártját, az Egységes Oroszországot, természetesen kapcsolatban hozták a több tízezer embert megmozgató moszkvai tüntetésekkel.

2007-ben Putyint, épp a Time címlapján nevezték meg az év emberének (Person of the year). Ebben a  címben olyan szovjet-orosz politikusokkal osztozik, mint Joszif Sztálin (1940) vagy Mihail Gorbacsov (1988).

(RIA Novosztyi)

Cimkék: time, putyin, preszkov, fóbia, miniszterelnök, választás, magazin, címlap,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat