OROSZVILAG.HU


Lázadókat likvidáltak

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-04-04 00:34:17  |  
Kecskeméti Gábor

Lázadókat likvidáltak

Forrongó Észak-Kaukázus

Lázadókat likvidáltakLázadókat likvidáltak

A mai napon az Észak-Kaukázusban 8 lázadó és egy belügyi tiszt vesztette életét, a terrorellenes erők és a lázadó fegyveresek között kitört harcokban. Az első lövöldözés akkor történt, amikor az orosz speciális erők keresést indítottak iszlamista fegyveresek ellen Nazran térségében, Ingusétiában. A Terrorellenes Bizottság közlése szerint a biztonsági erők fel akartak tartóztatni egy autót, melyben feltételezésük szerint iszlamista fegyveresek utaztak. Az autó utasai azonnal tüzet nyitottak, de a kitört lövöldözésben mind az öt lázadót megölték. A halottak átvizsgálásakor derült ki, hogy ketten közülük terrorcselekményre készültek, mivel övükre erősítve 5 kg TNT-t és házilag készített gyújtószerkezetet találtak.

Nem sokkal később, a szomszédos Dagesztánban az orosz belügyi erők egy Kakirkent nevű falu melletti erdőben indítottak támadást ott rejtőzködő iszlamista fegyveresek ellen. Ebben az akcióban egy belügyi tiszten kívül három lázadó vesztette életét.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök nemrég Oroszország legnagyobb belső problémájának nevezte az észak-kaukázusi szeparatista mozgalmak megerősödését.

(RIA Novosztyi, Radio Free Europe)

Cimkék: kaukázus, ingusétia, dagesztán, bandita, iszlamista, fegyveres, belügy, terrorizmus,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat