OROSZVILAG.HU


Tatarsztan a korrupció mocsarában 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-04-10 13:48:12  |  
Oroszvilag.hu

Tatarsztan a korrupció mocsarában 

Az elöljárók a rokonok cégeibe pumpálják az állami pénzeket

 Tatarsztan a korrupció mocsarában 

 

Aszgat Szafarov, posztjáról lemondott tatár belügyminiszter „kitálalt” a Tatarsztanban uralkodó, mindent behálózó korrupcióról. A regnum.ru információi szerint tatár elnöki tanács zárt ülésén Szafarov elmondta, a korrupcióban érintett a köztársaság legfelsőbb vezetése is, s a korrupciós csatornák évente többszáz millió rubelt szívnak fel. A korrupció elsősorban a kommunális szolgáltatások területén érezhető.

A nevek nélkül tartott beszámolóban Szafarov példák egész sorát vezette elő: egy körzeti vezető 21 éves fiára íratott hat nagyvállalkozást, melyek lakások felújításával és építésével foglalkoznak. Ezek a cégek részesültek állami megrendelésekben, ingatlanokat újíthattak fel és más munkákat végezhettek.

Egy másik körzeti elöljáró ugyanezt tette, 23 éves fia vállalkozásai több millió rubel értékben kaptak megrendeléseket. A tatarsztani városokban bevett dolognak számít, hogy az elöljárók rokonaik cégeit bízzák meg közfeladatok ellátásával, ilyetén módon több millió rubelt pumpálva a család zsebébe. 

 

 

Cimkék: Tatarsztan, korrupció
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat