OROSZVILAG.HU


Asztrahányban gyülekezik az orosz ellenzék

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-04-12 12:29:14  |  
Gyóni Gábor

Asztrahányban gyülekezik az orosz ellenzék

Oleg Sein éhségsztrájkja fontos politikai ügy lett

 Asztrahányban gyülekezik az orosz ellenzék

 

Immáron országos jelentőségűvé vált Oroszországban az asztrahányi polgármesterválasztás kapcsán kirobbant botrány. Oleg Sein, az Igazságos Oroszország polgármesterjelöltje, aki a szavazatok 29,96 %-át gyűjtötte be a március 4-i voksoláson, csalással vádolta a győztes Egységes Oroszország jelöltjét, Mihail Sztoljarovot, és március 16-án éhségsztrájkba kezdett. Az oroszországi Választási Bizottság szerint viszont a csalási vádak megalapozatlanok.

Sein akciója most külső támogatást is kapott. Tegnap Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország frakcióvezetője (de facto tényleges vezetője) biztosította támogatásáról párttársát és Asztrahányba utazott, de az orosz liberális ellenzék ismert képviselői, Kszenyija Szobcsak TV-sztár, Dmitrij Bikov író, Szergej Parhomenko politógus, a Jabloko ifjúsági csoportjának vezetősége is a dél-oroszországi városba készül, vagy már érkezett.

Tegnap a Dumában Vlagyimir Putyin is reagált Sein éhségsztrájkjára, kijelentve, furcsának tartva, hogy a politikus nem a bírósághoz fordult (ezt követően az Igazságos Oroszország képviselői kivonultak az alsóház üléséről).

Asztrahányban néhány száz fő támogatja aktívan Seint, s a városlakók passzivitását némi értetlenkedéssel fogadja a moszkvai liberális „deszant”.

 

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

 

 

Cimkék: Asztrahány, Oleg Sein
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat