OROSZVILAG.HU


Haldoklik a Politkovszkaja-ügy vádlottja

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-05-18 09:48:20  |  
Nagy Szilvia

Haldoklik a Politkovszkaja-ügy vádlottja

Dmitrij Pavljucsenko már aligha fog beszélni az ügyről

 Haldoklik a Politkovszkaja-ügy vádlottja

A korábban a moszkvai rendőrség egyik titkos egységénél dolgozó Dmitrij Pavljucsenko – ma már nyugalmazott rendőr alezredes – lehetett az, aki megbízatást kapott Politkovszkaja meggyilkolására. A férfi megszervezett egy kisebb bűnözői csoportot, melynek tagjai között kiosztotta a feladatokat, illetve az újságírónő törvénytelen megfigyelését irányította, továbbá a gyilkosnak ő adott pisztolyt és hangtompítót.

A vizsgálati fogságban lévő gyanúsított kritikus egészségügyi állapotban van. A májusi ünnepek alatt négy epilepsziás rohama volt, jelenleg majdhogynem mozgás- és beszédképtelen.

Pavljucsenko védőügyvéde úgy nyilatkozott, hogy védence gyakorlatilag egy élőhalott, aki se menni, se beszélni nem tud.

Első rohamát 2012. április 26-án kapta, majd az ezt követő napokban három alkalommal is megismétlődött, május 5-én, 11-én és 12-én. A nyugalmazott rendőr alezredes folyamatosan romló egészségügyi állapotának okai nem ismertek. Ügyvédei állítják, hogy Pavljucsenko II. típusú rokkant, akinek agykárosodása van.

A kezdetekben, az első per alatt a férfi mint szemtanú került a hatóság látószögébe, majd tavaly augusztusban vették őrizetbe gyanúsítottként.

 

 (Forrás:  gazeta.ru)

Cimkék: Politkovszkaja-ügy
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat