OROSZVILAG.HU


A Microsoft is Szkolkovóba készül

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-05-22 00:09:09  |  
Kecskeméti Gábor

A Microsoft is Szkolkovóba készül

Több millió dolláros befektetés a láthatáron

A Microsoft is Szkolkovóba készülA Microsoft is Szkolkovóba készül

Jóllehet a Dmitrij Medvegyev orosz ex-elnök által patronált Szkolkovo (a tervezett oroszországi "Szilícium-völgy") befejezése lassan halad, újabb IT (információs technológia) óriás jelentette be, hogy megveti a lábát Szkolkovóban. Alekszej Palladin, a Microsoft oroszországi igazgatója szerint „több tucat millió” dollár értékben fog a világ legismertebb számítástechnikai vállalata a Moszkva melletti településen befektetni.

A Microsoft még időben érkezett, hiszen rövid időn belül további három nagyvállalattal kötnek szerződést, szkolkovói fejlesztési központok nyitásáról. Ezek pedig a KamAz, az Alstom és a RoszTehnologii. A négy vállalat együttes befektetései meghaladják a 60 millió dollárt. (Ebbe az összegbe nem kalkulálták bele a műszaki berendezések és egyéb szerkezetek költségeit.)

Ezzel már húszra emelkedik a szkolkovói cégek száma, hiszen az IBM, az Intel, a General Electric, a Nokia és az SAP már korábban elfoglalta helyét az oroszországi technológiai fejlődés fellegvárának szánt Szkolkovóban.

(aktuell.ru)

 

 

 

Cimkék: szkolkovo, moszkva, ibm, microsoft, sap, kamaz, befektetés, dollár,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat