OROSZVILAG.HU


Marad a banktitok Oroszországban

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-05-22 00:33:07  |  
Kecskeméti Gábor

Marad a banktitok Oroszországban

A Duma egyik bizottsága nem hagyta jóvá a változtatást

Marad a banktitok Oroszországban

A Duma egyik bizottságának tagjai nem értettek egyet a pénzügyminisztérium azon felvetésével, mely szerint az adóhatóság számára is hozzáférhetővé kellene tenni a magánszemélyek bankszámláit, hogy követhessék a pénzmozgásokat. Az oroszországi bankszámlákat továbbra is csak az orosz bíróság fagyaszthatja be.

A törvényjavaslat ennek ellenére a Duma elé kerül, mivel azt a pénzügyminisztérium nyújtotta be. Ám szinte biztos, hogy leszavazzák. Megmarad viszont a hatóság joga arra, hogy vállalatok és jogi személyek számláit ellenőrizze. Magánszemélyek számláinak adataihoz a korábbi törvények értelmében csak egyetlen módon juthat hozzá a hatóság: ha egy meghatalmazott külföldi szervezet ennek megfelelő kéréssel fordul az orosz adóhatósághoz. De akkor is csak abban az esetben, ha azzal az országgal az Orosz Föderációnak az információcseréről megállapodása van.

Ilyen típusú megállapodás azonban csak Svájccal van érvényben, a kettős adóztatás elkerüléséről. Minden más esetben az oroszországi bankok megtagadták az információk átadását.

(Russland News)

Cimkék: bank, titok, svájc, adó, adóhatóság, vállalat, bankszámla,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat