OROSZVILAG.HU


A Yandex Oroszország legnézettebb médiafelülete

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-05-25 09:37:16  |  
Oroszvilag.hu

A Yandex Oroszország legnézettebb médiafelülete

Első alkalommal veri egy internetes portál a legnagyobb tévécsatornát

 A Yandex Oroszország legnézettebb médiafelülete

 

A TNS számításai szerint 2012 áprilisában a Yandex.ru orosz internetes portálnak napi 19,1 millió látogatója volt – ezzel a legnézettebb orosz médiafelületté vált, leszorítva az első helyről a Pervij Kanal televíziócsatornát (napi 18,2 millió néző). Első alkalommal most fordult elő, hogy egy internetes felület nézettsége felülmúlta a legnagyobb TV csatornáét.

Összességében, csökken a különbség a tévénézők és az internetfelhasználók között. Áprilisban 30,5 millió oroszországi internetezett napi rendszerességgel, s 31,5 millióan néztek tévét minden nap.

A TV előtt azonban még mindig több időt töltenek az emberek: a Pervij Kanal nézői átlagosan egy órán át bámulják a képernyőt, a Yandex felhasználói azonban csak 10 percet töltenek el az oldalt nézegetve.

2011-ben a Yandex nyeresége 20 milliárd rubel volt, a Pervij Kanalé 28,8 milliárd rubel. A tavalyi évben a tévécsatornák kb. 10 %-al növelték reklámbevételből származó nyereségüket, a Yandex bevételei azonban ennél sokkal nagyobb ütemben, mintegy 40-50 %-al növekedtek (a nyomtatott sajtó reklámbevételei csökkennek).

 

(Vedomosztyi) 

 

Cimkék: Yandex, Pervij Kanal
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat