OROSZVILAG.HU


Dagesztán: álmok és a valóság

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-05-30 00:39:48  |  
Kecskeméti Gábor

Dagesztán: álmok és a valóság

Az új beruházásokat egy miniszter halála árnyékolja be

Dagesztán: álmok és a valóságDagesztán: álmok és a valóság

Miközben Dagesztán vezetője, Magomedszalam Magomedov kedden nagyszabású terveket mutatott be a Kaszpi-tenger partján fekvő Dagesztán turisztikai fejlesztésére, Mahacskalában megölték a dagesztáni sportminisztert, Naszir Gadzsihanovot, aki nem mellékesen háromszoros Európa-bajnok birkózó volt.

A miniszterrel ismeretlen fegyveresek végeztek, amikor automata fegyverekből tüzet nyitottak az autójára. A hatóságok szerint hatalmi harc áll a háttérben. Az ügy igencsak elvonja a figyelmet Magomedov bejelentéséről, aki a fejlesztések érdekében magával az orosz elnökkel találkozott, aki támogatásáról biztosította.

A dagesztáni vezetés szerint a tengerparti turisztikai fejlesztések 150-200.000 embernek adnának munkát, s egy új város felépítését is tervbe vették Kaszpijszk mellett, melynek lakosságszáma már kezdetben 150.000 fő lenne. Az urbanisztikai terveket állítólag egy neves brit építésziroda készítette. Az ötlet nem újkeletű, hiszen Moszkva évek óta azzal igyekszik lecsillapítani forrongó észak-kaukázusi köztársaságait, hogy óriási mennyiségű pénzt pumpál a regionális fejlesztésekbe. Mivel a központi költségvetési támogatások jó része elfolyik a korrupció csatornáin, Oroszországban egyre élesebben bírálják a Kreml ilyen irányú politikáját. Néhány éve például Ramzan Kadirov csecsen elnök vette tervbe, hogy a Kaukázus északi lejtőin síparadicsomot hoz létre.

(RIA Novosztyi)

Cimkék: magomedszalam magomedov, naszir gadzsihanov, dageszán, kaukázus, putyin, beruházás, pénz, kadirov,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat