OROSZVILAG.HU


Muszlim tévécsatorna Oroszországban

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-07-26 00:36:51  |  
Kecskeméti Gábor

Muszlim tévécsatorna Oroszországban

Gyógyír a feszültségekre?

Muszlim tévécsatorna Oroszországban

Augusztusban megkezdi működését Oroszország első, muzulmán tévécsatornája – jelentette be Damir Mukhetdinov, az európai Oroszország muzulmánjait tömörítő szervezet elnökhelyettese.

A tévécsatorna beindítását és kezdeti működtetését az Al-RTV alapítói, vállalatok és magánszemélyek adományaiból fogják finanszírozni. Mukhetdinov reményének adott hangot, hogy állami támogatáshoz is juthatnak. A csatorna szerepelni fog a Tricolor TV műholdas csatornáinak kínálatában is, ami az oroszországi muzulmánok számára jó hír, hiszen a vállalat Oroszország legnépszerűbb műholdas tévészolgáltatója.

Az Oroszországot a közelmúltban megrázó nemzetiségi-vallási konfliktusok után az orosz politika számos szereplője, köztük Dmitrij Medvegyev (akkor még orosz elnökként) a vallási és nemzetiségi toleranciára szólította fel a társadalmat. Jóllehet már 2011-ben ígéretet kaptak az oroszországi muzulmánok, hogy saját tévécsatornát kapnak, erre mostanig kellett várni. Azonban az is igaz, hogy jelen esetben ez magántőkéből fog megvalósulni.

(RIA Novosztyi)


 

Cimkék: muszlim, tévé, medvegyev, iszlám, mukhetdinov, műhold,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat