OROSZVILAG.HU


Mit gondolnak az oroszországiak a Pussy Riot-ról?

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-08-17 11:03:12  |  
Oroszvilag.hu

Mit gondolnak az oroszországiak a Pussy Riot-ról?

A többség inkább ellenérzéssel viseltetik irántuk

 Mit gondolnak az oroszországiak a Pussy Riot-ról?

 

A Levada közvéleménykutató intézet felmérést készített arról, hogyan viszonyul az oroszországi társadalom az immáron világszerte vitatott Pussy Riot ügyéhez. Az augusztus 10. és 13. között 1601 ember részvételével (Oroszország 45 különböző régiójából) készített felmérés eredményeit ma tették közzé, azon a napon, amikor ítélet születik a női együttes három fogva tartott tagja ügyében.

A kutatás szerint az oroszországiak 18 %-a követi valamelyest figyelmmel az ügyet, 64 % viszont nem követi a fejleményeket (a megkérdezettek 14 %-a nem is hallott az ügyről).

„Tiszteletet” lényegében senki nem érez a Pussy Riot iránt (1 % alatt), együttérzéssel viszonyul a fogvatartottakhoz a megkérdezettek 6 %-a. 25 % semlegesen viszonyul a három fogvatartott nőhöz, 51 % viszont inkább ellenérzéssel viseltetik irántuk.

A válaszadók 16 %-a úgy gondolja, a Pussy Riot akciója a Megváltó Krisztus Székesegyházban az egyház politikai részvétele ellen irányult, 14 % szerint az egyház és a hívők ellen, 13 % szerint Putyin ellen (36 % bizonytalan ebben a kérdésben).

Ami magát a bírósági ügyet illeti, a megkérdezettek 41 %-a szerint a  pravoszláv közvélemény felháborodása volt a Pussy Riot elleni per alapja; 12 % úgy gondolja, a per mögött a hatalom áll, azzal a céllal, hogy megfélemlítse az ellenzéket. 8 % szerint Kirill pátriárka, 5 % úgy véli, Putyin személyes bosszújáról van szó.

A legtöbben (44 %) úgy vélik, a Pussy Riot tagjai elleni per igazságosan és objektívan zajlik és csak 17 % szerint kérdőjelezhető meg az eljárás törvényessége. 36 % szerint a Pussy Riot tagjai elleni ítéletet bizonyítékokkal alátámasztva hozzák majd meg, a megkérdezettek 18 %-a gondolja azt, hogy a hatalom elvárásai szerint fogja kimondani a bíró az ítéletet. 

 

Cimkék: Pussy Riot, Oroszország, közvélemény
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat