OROSZVILAG.HU


Balesetmegelőzési program Medvegyevtől

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-10-30 17:26:02  |  
Kecskeméti Gábor

Balesetmegelőzési program Medvegyevtől

2011-ben 27.900 halálos baleset volt az orosz utakon

Balesetmegelőzési program MedvegyevtőlBalesetmegelőzési program Medvegyevtől

Az orosz állam a következő nyolc évben 99 milliárd rubelt (693 milliárd forint) fog fordítani a közúti közlekedés biztonságának javítására. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök ma írta alá a "Szövetségi célprogram a közlekedési balesetben elhunytak számának csökkentésére" című tervezetet, igaz az egyes pontok még alaposabb kidolgozást igényelnek. Elsődleges cél, hogy a közúti balesetek során elhunytak számát 19.000-re csökkentsék, mivel ez a szám 2011-ben rendkívül magas, 27.900 volt. (Azaz a Föld legnagyobb országának közútjain évente egy kisebb magyar város teljes lakosságának megfelelő ember veszti életét.)

A hatalmas összeg harmadát a közúti közlekedés jobb oktatására és annak reformjára fogják fordítani, továbbá társadalmi kampányt kívánnak indítani a közutakon tapasztalható jogsértő esetek elutasítására. Ebből a harmadból kívánják finanszírozni sebességmérő és térfigyelő kamerák kiépítését a legkritikusabb útszakaszokon.

29 milliárd rubelt fordítanak a tervek szerint gyalogos aluljárók építésére és a közlekedésirányítási rendszerek modernizálására, 17 milliárd rubelt pedig a különböző mentőszolgálatok részére különítenek el. A hatalmas összegből 14 milliárdot pedig csak arra fordítanának, hogy az iskoláskorúak körében felvilágosító-oktató munkát végezzenek, mely során felhívják figyelmüket a közúti közlekedés veszélyeire.

(RusslandNews)

 

 

 

 

Cimkék: baleset, medvegyev, program, biztonság, rubel, közlekedés, közút, autó,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat