OROSZVILAG.HU


Elmarad az idei talk-show

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-10-31 11:08:50  |  
Kecskeméti Gábor

Elmarad az idei talk-show

Putyin most nem fog beszélgetni a néppel

Elmarad az idei talk-show

2002 óta minden évben élő televízós műsor keretében, telefonon tehettek fel kérdéseket az Oroszországi Föderáció állampolgárai Vlagyimir Putyinnak. Ám tíz év óta először elmarad a "beszélgetés a néppel". A Kreml sajtószolgálata szerint idén ez "más formában fog lezajlani". A Kommerszant úgy értesült, hogy idén a TV-s, telefonos műsor helyett nagyszabású sajtókonferenciát terveznek az elnökkel. Ennek időpontja még nem ismert. Ezen felül a törvényhozás két kamarájánál szokásos elnöki látogatás dátumát sem hozták még nyilvánosságra.

Orosz politológusok szerint a Putyin-adminisztrációnak még időre van szüksége, hogy az előd, Medvegyev által elindított, vagy bejelentett reformokkal és kezdeményezésekkel szemben kialakítsa saját álláspontját.

Tavaly mindkét fellépésre december közepén került sor. Akkor Putyin részt vett a többórás televíziós műsorban, majd Medvegyev beszédet tartott a Duma két kamarája előtt. A tandem által akkor bejelentett változások (kormányzók közvetlen választása, egyszerűsített pártalapítás) már részben megvalósultak, vagy végrehajtás alatt állnak.

(aktuell.ru)

 

 

 

 

Cimkék: putyin, televízió, beszéd, kreml, medvegyev, sajtó, konferencia,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat