OROSZVILAG.HU


Medvegyev megint elnök lenne

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-11-26 10:09:26  |  
Oroszvilag.hu

Medvegyev megint elnök lenne

"Nem lehet azt gondolni, hogy örök időkre választottak meg"

 Medvegyev megint elnök lenne

 

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, volt elnök közelgő franciaországi látogatása előtt a Le Figaro c. francia lapnak adott interjúban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatér az elnöki pozícióba.

Medvegyev elmondta, a miniszterelnöki munka nagyon érdekes és „komfortos”, de csak úgy, hogy Putyin az ország elnöke. Medvegyev hozzátette, senki más elnöksége alatt nem vállalná a kormányfői teendőket.

Medvegyev nem zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatér a Kremlbe, amennyiben lesz hozzá ereje, egészsége és ha „az emberek megbíznak egy ilyen munkával”.

Medvegyev elmondta, baj az, ha valaki úgy gondolja, örök életre ugyanazon pozícióban maradhat: „Nem lehet azt gondolni, hogy örök időkre választottak meg, legyen az egy falusi sztaroszta vagy az ország elnöke.”

Oroszország harmadik elnöke a Pussy Riot-ügy kapcsán elmondta, szerinte az együttes jelenleg börtönben lévő két tagját már szabadon lehetne engedni. „Az állam már éppen eléggé demonstrálta büntető erejét, érthetővé vált számukra, hogyan kell viselkedni jogilag helyes és morálisan megfelelő szempontból. Ezért a további szabadságvesztés véleményem szerint szükségtelen.” – mondta Medvegyev.

Ami JUKOSZ-ügyet és Hodorkovszkij fogvatartását illeti, Medvegyev szerint Hodorkovszkijnak és Platon Lebegyevnek lehetőségük van kegyelmet kérni, és ezt követően már az államfő dolga, hogy ezt elfogadja-e, de ilyen kérelem eddig nem érkezett tőlük.

Arra kérdésre válaszolva, hogy mi a véleménye a Putyin harmadik elnöki ciklusának elején foganatosított represszív intézkedésekről, Medvegyev azt mondta, szerint nincs szó a „csavarok szorításáról”.

 

(gazeta.ru, government.ru) 

 

Cimkék: Medvegyev, Putyin, JUKOSZ, Hodorkovszkij, Pussy Riot
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat